loader
Foto

Galerie foto

„Micile Vedete” sunt pe Drumul Succesului - de la Cannes la TVR 2 şi TVR HD

Sâmbătă, 31 mai, de la ora 12.00, emisiunea „Drumul Succesului ” a venit cu o ediţie specială, fiind şi ultima din acest sezon, dedicată copiilor.

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Chiar dacă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes nu a participat niciun film de lungmetraj românesc, totuşi, la secţiunea de scurtmetraj ţara noastră a fost foarte bine reprezentată. Iar cei mai tineri participanți au fost cu siguranță cei peste 70 de copii români talentaţi care joacă în două filme de scurtmetraj de la secțiunile Short Film Corner şi Romanian Short Waves.

(w500) drumul suc

„Aventurile Micilor Vedete în parc” şi „Micile Vedete descoperă secretul magneților” sunt două filme pentru copii, producţii ale Școlii românești de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, un proiect educaţional, nonguvernamental şi non profit.

V-am propus, aşadar, în ultima ediţie a acestui sezon a emisiunii noastre, să descoperiţi Drumul Succesului celor peste 70 de copii actori talentaţi din România care au jucat în cele două filme.

A fost o ediţie specială, dedicată Zilei Copilului, al cărei co-prezentator este Nicki Iftimoaie. Deşi are doar 12 ani, el are o bogată experienţă în lumea televiziunii şi a filmului. A fost protagonist în emisiunea pentru copii „A fost odată” , difuzată pe canalul TVR 2, şi a jucat deja în patru filme şi în multe reclame.

(w500) drumul suc

Ema Pendiuc, prezentatoarea emisiunii Drumul Succesului, este producătorul celor două filme participante la prestigiosul festival, dar și actriță în filmul „Micile Vedete descoperă secretul magneților”. Aţi avut astfel ocazia să o vedeţi într-o altă postură, chiar la Festivalul de la Cannes, de unde v-a adus cele mai frumoase imagini şi noutăţi din lumea fascinantă din spatele camerelor de luat vederi.

Regizorul filmelor, Ariana Pendiuc, în vârstă de 28 de ani, are deja la activ 18 filme de scurt metraj. În 2010, ea devenea cel mai tânăr regizor român ale cărui filme au fost selecționate la Festivalul de la Cannes.

(w500) drumul suc

De atunci, atât parcursul ei, cât și al echipei de tineri cineaști care a realizat filmele a bifat nu mai puțin de 4 prezențe pe riviera franceză, în cadrul celui mai important festival de film din lume. Anul acesta, participarea la festival a celor două filme a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, prezentă la festival, referindu-se la parcursul din ultimii ani de la Festivalul de Film de la Cannes, al filmelor pentru copii şi al echipei care le-a realizat, a spus:

„Faptul că există o continuitate, după părerea mea, e o chestiune câștigată. Este un lucru rar, fiindcă, dacă o să luăm lista cu toți cei care au câte un scurtmetraj acum, la festival, rareori se întamplă să revină”.

***

Emisiunea Drumul Succesului poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


13:00 Da sau nu ?

Film* Da sau nu ? (Do i say i do ?-SUA, 2017) PREMIERĂ

Regia: Kevin Connor

Cu: Becca Tobin, Ryan Kelly

* Comedie romantică. Printr-un concurs de împrejurări, tânăra scriitoare Jessica Bender e nevoită să lucreze cu editorul Mike Pryce, nimeni altul decât fostul ei iubit. În timp ce se străduiesc să se comporte ca doi profesionişti civilizaţi, Jessica şi Mike descoperă că scânteia dintre ei încă nu s-a stins de tot.

Redactor: Delia Clonaru

14:40 Drag de România Noastra2! Sezon Nou

Concert*Drag de România Noastra2 ! Sezon Nou

* Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2