loader
Foto

Galerie foto

Marele premiu "CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!", luat de o tânără cu o poveste impresionantă

Magdalena Iurescu a scris istorie în cel de-al patrulea sezon „Câștigă România!”, fiind câștigătoarea celei de-a zecea ediții consecutive, dar și prima femeie și cea mai tânără concurentă care va pleca acasă cu marele premiu: o mașină Logan și 15.700 lei.

 

„M-a bucurat foarte mult prezența Magdalenei pentru că este tânără, are doar 27 de ani, iar bagajul ei de cunoștințe despre România este fabulous. Este prezența feminină pe care noi am dorit-o în competiție de mult timp, pentru că până în acest sezon doamnele au fost mai timide. Întâlnirea cu Magdalena a fost pentru noi toți o lecție de viață și chiar am rugat-o pe fetița mea să urmărească aceste ediții”, a spus Virgil Ianțu.

(oar_w460)

Serioasă, tenace și bine pregătită, tânăra nevăzătoare din comuna Bilca a străbătut întreaga harta a României cu ajutorul unui șablon de plastic și a unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală. Modestă, Magdalena Iurescu spune că cea mai mare bucurie a ei este că a participat și îndeamnă doamnele să lase emoțiile deoparte și să vină la „Câștigă România!” pentru că „sunt la fel de importante ca și bărbații”.

„Când am venit aici, nu mă gândeam că voi câștiga și nici nu îmi propusesem asta. Cu cât ne propunem mai multe, avem emoții și nu ne putem concentra asupra întrebărilor. Este extraordinar să participi, dar mai ales să și câștigi o mașină... Nu este o competiție ușoară dacă nu ești bine pregătit și mă bucur de Marele Premiu”, a spus Magdalena Iurescu.

Absolventă a două facultăți din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, ca șefă de promoție, Magdalena Iurescu are doctoratul în gramatica limbii române. Lipsa vederii nu a împiedicat-o să se bucure de viaţă, iubeşte să înoate și să meargă pe bicicletă. Pasionată de concursul difuzat de TVR 2, „Câștigă România!”, Magdalena Iurescu a venit la preselecții la îndemnul mamei sale. Visul ei este să devină profesoară chiar la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzau, pe care l-a urmat.

(oar_w460)

DESPRE „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate la noi în țară şi a fost remarcat şi la nivel internațional. În premieră, concursul prezentat de Virgil Ianţu la TVR 2, producţie a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, este primul format românesc care va fi produs în SUA, sub numele de „Win your country”.

 

Anul trecut, „Câștigă România!” a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), iar concursul de cultură generală a primit la cea de-a 16-a ediție a premiilor votate de publicul revistei TV Mania trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”. La începutul acestui an, a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2