loader
Foto

Leopoldina Bălănuţă la TVR 2, la “Duminica filmului românesc”

Cinefilii o vor putea urmări în 11 mai în  Nunta de piatră (de la ora 14.10) şi Dincolo de pod (de la ora 20.10).

 

Duminică, 11 mai, TVR 2 a pregătit telespectatorilor două filme artistice reprezentative pentru marea actriţă Leopoldina Bălănuţă. Este vorba de Nunta de piatră (de la ora 14.10) şi Dincolo de pod (de la ora 20.10).

Aşadar, de la ora 14.10 este programată o producţie de referinţă în cinematografia românească. Este vorba de Nunta de piatră – realizată în 1973, în regia a doi debutanţi la acea vreme: Dan Piţa şi Mircea Veroiu. Drama are la bază două mediu-metraje, ecranizări ale nuvelelor lui Ion Agârbiceanu "Fefeleaga" şi "La o nuntă". Nunta de piatră reprezintă, astfel,  un întreg nu doar prin temă - universul rural tradiţional - ci şi prin mijloacele stilistice folosite remarcabil de cei doi regizori.

Filmul, care are o distribuţie de excepţie - Leopoldina Bălănuţă, Mircea Diaconu şi Radu Boruzescu, a primit o diplomă specială la Festivalul de Film de la Cannes în 1972.

De la ora 20.10, intră în emisie drama Dincolo de pod, ecranizarea romanului "Mara" de Ioan Slavici, realizată în 1976, în regia lui Mircea Veroiu. Din distribuţie fac parte: Leopoldina Bălănuţă, Maria Ploae, Mircea Albulescu.

Este povestea unei femei din Ardeal, de la mijlocul secolului XIX, precupeaţă văduvă, care îşi creşte cei doi copii cu grijă şi chibzuinţă, plănuindu-le deja viitorul. Dezamăgită că fiica ei, Persida, pe care şi-ar fi dorit-o călugăriţă, se îndrăgosteşte şi se mărită cu sasul Hans Huber, Mara va descoperi că lumea ei, pe care credea că o controlează, se schimbă în feluri nebănuite.

 

0:00 Da sau nu ? (R)

Film * Da sau nu ? (Do i say i do ?-SUA, 2017) PREMIERĂ

Regia: Kevin Connor

Cu: Becca Tobin, Ryan Kelly

* Comedie romantică. Printr-un concurs de împrejurări, tânăra scriitoare Jessica Bender e nevoită să lucreze cu editorul Mike Pryce, nimeni altul decât fostul ei iubit. În timp ce se străduiesc să se comporte ca doi profesionişti civilizaţi, Jessica şi Mike descoperă că scânteia dintre ei încă nu s-a stins de tot.

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)

1:40 Primavara amintirilor

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2