loader
Foto

Film şi muzică, proiecte culturale şi un documentar - premieră mondială

La „ Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu - vineri, de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 11 martie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, primăvara se face simţită prin magia florilor, a culorilor, a frumosului. Este o ediţie cu subiecte din film, teatru liric, din lumea parfumurilor dar şi a cărţilor, a fotografiilor excepţionale şi a folclorului românesc transpus pe ritmuri de jazz...

În urmă cu 10 ani, actriţa Dorotheea Petre debuta în RYNA, primul lung metraj al regizorului Ruxandra Zenide. De curând, cele două s-au reîntâlnit pentru filmul MIRACOLUL DIN TEKIR, o coproducţie Elveţia-România, lansat de curând pe marile ecrane. Prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival, MIRACOLUL DIN TEKIR a fost foarte apreciat, fiind distins cu trofeul Best Swiss Film Award. Despre toate acestea, Liana Stanciu stă de vorbă în studioul Arte, carte şi capricii chiar cu cele două doamne: Dorotheea Petre şi Ruxandra Zenide.

În curând, telespectatorii TVR vor putea viziona un documentar unic, dedicat sopranei VIRGINIA ZEANI, unul dintre cele mai luminoase nume ale teatrului liric din secolul al XX-lea. Accesul în locuinţa sopranei din West Palm Beach, Florida şi, mai ales, în viaţa sa profesională, dar şi personală, reprezintă experiente fără precedent în portofoliul televiziunilor din România, dar şi din întreaga lume. Filmat la sfârşitul lui noiembrie 2015, la o lună dupa aniversarea a 90 de ani, documentarul realizat de Marius Constantinescu se intitulează VIRGINIA ZEANI. LEGENDE CU O LEGENDĂ şi reprezintă un veritabil exerciţiu de onestitate şi de iubire.

Un alt subiect, tot din lumea filmului, este despre singurul eveniment din România dedicat filmului de avangardă: Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti –ce va avea loc în perioada 14 - 20 martie. În plus, acesta este unicul festival românesc prezidat onorific de către unul dintre cei mai importanţi regizori contemporani: Peter Greenaway.

Ediţia din 11 martie a pregătit multe alte subiecte – despre fotografi români implicaţi în proiecte de succes, despre trupa Ethnotic Project care a lansat un album cu piese din folclorul românesc, transpuse în sonorităţi şi ritmuri de jazz, despre misterul unui spectacol de pantomimă şi dans, ca un miracol al Universului – pe care le puteţi urmări, pe îndelete, la Arte, carte şi capricii.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2