loader
Foto

Galerie foto

La Telecinemateca îl sărbătorim pe Alain Delon

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 20:00, TVR 2 a difuzat lungmetrajul „Adio, prietene!” (Adieu, l’ami! ), regizat de Jean Herman, care-l aduce în rolul principal pe Jean Vautrin.

 

Ani de zile după ce serviseră împreună în Legiunea Străină, mercenarul american Franz Propp şi medicul francez Dino Barron se reîntâlnesc în împrejurări cât se poate de neobişnuite. Pentru a veni în ajutorul unui prieten, Barron încearcă, în miez de noapte, să spargă un seif.

Nu mică îi e mirarea când, ajuns la locul faptei, îl descoperă pe fostul său camarad Propp. Acesta avea aceleaşi intenţii, dar motivele sale erau departe de a fi la fel de altruiste. Dramatismul momentelor prin care vor trece împreună pune la încercare prietenia celor doi bărbaţi.

„Filmul aduce un omagiu dramelor noir”, scria Filmsdefrance.com, care observă asemănările cu filmele clasice cu gangsteri.  Alain Delon este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi; a câştigat Ursul de Aur de Onoare din partea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi a fost numit  Officier al Ordre national du Mérite (1995) şi Chevalier al Légion d'honneur (1991).

Actorul american Charles Bronson s-a remarcat prin rolurile de „dur” pe care le-a jucat de-a lungul carierei (detectiv, pistolar, boxer sau asasin). Un star al cinematografiei americane, el a reuşit să se impună şi pe scena europeană, unde a jucat în lungmetraje realizate de Sergio Leone, René Clément, Robert Michael Winner sau Sergio Sollima.

 

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Plăcinte traditionale de post, cum se fac la sud..

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2