loader
Foto

Galerie foto

Interviuri, poante şi amintiri de altădată: Piersic show

Pentru 60 de minute de umor sănătos, vă recomandăm Piersic show. În această vară, vă aducem din Arhiva TVR o selecţie a celor mai bune interviuri pe care Piersic show le-a realizat de-a lungul anilor pentru TVR 2. De la ora 12:00, luni şi marţi.

 

„Toată viaţa mea a fost un hazard”, spunea Valetin Uritescu într-un interviu pentru Adevărul. De la a da sau nu la teatru, să se angajeze la Teatrul din Brăila sau de la deciziile din viaţa personală, actorul a „dat cu banul”. Iar de fiecare dată a ales partea câştigătoare. În cei 50 de ani de carieră,  a jucat şi intrepretat personaje memorabile, atât pe scena teatrului, cât şi în faţa camerelor de filmat.  De la primul loc de muncă la Teatrul Maria Filotti din Brăila, a trecut pe la Tineretului din Piatra Neamţ, ca-n final să ajungă în Bucureşti, la Bulandra şi Teatrul Naţional.

A jucat în nenumărate filme care au făcut istorie, printre care „Noi, cei din linia întâi” (pentru care a luat Premiul ACIN în 1986), „Ochi de urs”, „Duminica în familie”, „Flăcări pe comori” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”.  În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer. Luni, de la ora 12:00, urmăriţi un interviu de colecţie realizat de Florin Piersic.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru marţi, 4 august, v-am pregătit o ediţie specială, unde-l vom revedea pe actorul Ion Lucian. „Şi-a petrecut întreaga viaţă sub semnul teatrului”, l-au descris pe cel care – de-a lungul carierei sale – a jucat în comedii, pe scenă sau în faţa camerei, s-a remarcat ca regizor, scenarist, epigramist şi a fost directorul Teatrului Excelsior din capitală.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat, le amintim pe „Două lumi şi o dragoste" (1947), „Viaţa învinge" (1951), „Gelozia bat-o vina" (1954), „Doi vecini" (1958), „D'ale carnavalului" (1958), „Titanic vals" (1964), „Mofturi 1900" (1964), „Doctor fără voie” (1976), „Roşia de un kilogram" (1979), „Rămăşagul" (1984), „Medalia de onoare" (2009).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Florin Piersic s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. (Încă) de la începutul carierei sale a fost considerat un „june prim", un „Făt-Frumos" al cinematografiei. A jucat în foarte multe filme până în anul 1987, după care a mai apărut doar în patru producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea” (2003), „Fix Alert” (2005), „Eminescu versus Eminem” (2005) – ultimele două în regia fiului său actor şi regizor, Florin Piersic Jr., şi „Rating" (2007), un scurtmetraj.

Debutul lui Florin Piersic în cinematografie a fost în filmul „Ciulinii Bărăganului”, regia Louis Daquin.

Filmul realizat de regizorul francez, care a semnat şi scenariul adaptat după romanul omonim al lui Panait Istrati, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 1958, unde a rulat în selecţia oficială.

În 2009, Florin Piersic a primit Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Transilvania.

Puteți urmări emisiunea „Piersic Show” online, în direct de la ora 12:00 sau înregistrată pe TVR+, şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

13:00 Cultura minorităţilor

* La portile Orientului PREMIERA

* Ritualul sărbătorii de ramadan bayram.

Redactor: Dana Ionita

13:30 Întoarcerea lui Colţ Alb (R)

Film * Întoarcerea lui Colţ Alb (Il ritorno di zanna bianca-Italia, Franţa, Germania, 1974)

Regia: Lucio Fulci

Cu: Franco Nero, Virna Lisi, Renato Cestie, John Steiner

* Film de aventuri, inspirat de romanul "Colţ Alb" de Jack London. La sfârşitul secolului XIX, în timpul goanei după aur din Alaska, negustorul de blănuri John Tarwater şi nepotul lui, micul Bill, îl găsesc pe câinele-lup Colţ Alb lângă stăpânul său care fusese ucis de tâlhari. Ei se stabilesc într-un sat de mineri, unde face legea Beauty Smith, un tiran fără scrupule. John şi Bill se aliază cu scriitorul Jason Scott şi cu maica Evangelina, călugăriţa care se ocupă de micul spital local, pentru a-l împiedica pe Smith să distrugă comunitatea. Colţ Alb, devotat şi inteligent, va contribui din plin la victoria forţelor binelui.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2