loader
Foto

„Integrala Chaplin” aduce în această săptămână, două filme:

„Piciul” şi „Circul” - sâmbătă, 24 mai, de la ora 18.30 la TVR 2.

 

„Integrala Chaplin” prin care TVR 2 marchează împlinirea în 2014 a 100 de ani de existenţă a celebrului personaj Charlot şi împlinirea a 125 de ani de la naşterea celui care i-a dat viaţă, a actorului Charlie Chaplin, continuă şi în această săptămână.

Astfel, sâmbătă, 24 mai, de la ora 18.30, TVR 2 a programat difuzarea a două filme (grupate astfel deoarece sunt mai scurte decât restul). Este vorba de Piciul (THE KID – realizat în anul 1921), urmat de Circul (THE CIRCUS – din 1928). Filmele vor fi precedate de un scurt comentariu realizat de către regizorul Felix Alexa.

Aşadar, la „Integrala Chaplin” din această săptămână, primul film este Piciul, în regia lui Charles Chaplin, având în rolurile principale pe: Charles Chaplin şi Jackie Coogan. Charlie este un geamgiu sărac ce găseşte un nou-născut abandonat pe care îl creşte ca pe copilul său. După câţiva ani, copilul îşi regăseşte mama, care a devenit între timp o actriţă cunoscută şi admirată.

Cel de-al doilea film este Circul - în regia lui Charles Chaplin, având în rolurile principale pe: Charles Chaplin şi Merna Kennedy. Este povestea lui Charlie, micul vagabond, care se pripăşeşte pe lângă o trupă de circ. Poliţia îl ia drept hoţ de buzunare, aşa că îl alungă. Fugărit fiind de oamenii ordinii, Charlie pătrunde accidental în arena circului, unde stârneşte hohotele de râs ale publicului. Încântat de inedita apariţie, patronul circului îl angajează pe loc, dar curând constată cu neplăcere că artistul de ocazie nu poate fi amuzant la comandă.

8:00 Repere sacre

Duminica a sasea a Pastelui Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Claudia Robu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1168

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară !

Emisiune pentru actuali șsi viitori tineri fermieri.

*E BINE DE STIUT,,Traditii...doar din dragoste...nu din necesitate...,,

Mielul, mai ales cel alb, văzut primul, îsi conferă un an bun, prin blândetea , inocenta si puritatea lui.

În sudul tării, la 28 de km de Rosiorii de Vede , în ferma unui preot, încă din anul 1997, cresterea ovinelor a devenit si o activitate economică pentru familie. Ea administrează o fermă vegetală de 100 ha , pe care cultivă grâu, porumb, rapită, lucernă iar pentru rotatia culturilor , mazăre si floarea soarelui. Familia detine si o fermă zootehnică cu peste 400 de capete de oi Carabașe-tigaia cu cap negru de Teleorman, o rasă mixtă, care , după întărcarea mieilor , hrănită bine, dă un lapte de bună calitate si în cantitate suficientă. Laptele este procesat într-o mică brânzărie, dotată cu tot ce este necesar , iar din carnea de oaie se face , într-o incintă specială, o pastramă gustoasă.

Cei doi băieti ai preotului au rămas acasă, alături de parinti, cel mare terminând șsi el Teologia iar cel mic a absolvit Agronomia si a accesat un fond european pe măsura 1. 1.2. ( instalarea tânărului fermier). Ei fac parte din Asociatia Fermierilor din România.

Participă:Preot Mircea Corneliu Milos-fermier Zâmbreasca , Teleorman

Preot Mihai Alexandru Milosș-fermier

Ing. agr. Ionutț Andrei Miloș-fermier

Dr.ing.Daniel Dumitru Botănoiu-fermier Ciolpani , Ilfov

Tot în aceeasi comună teleormăneană traditia cresterii animalelor i-a indemnat pe membrii unei familii , parinti si copii, să urmeze, la Agronomie , Facultatea de Medicină Veterinară.

Unul dintre fii lucrează alături de mama sa la un cabinet veterinar in comună, iar celălalt fiu se ocupă permanent de ferma de cultură vegetală dar si de fermele zootehnice de ovine , caprine si bovine de lapte. Administrează 350 ha de teren arabil, din care peste 100 doar pentru hrana animalelor, cultivate cu porumb siloz, orz, lucernă si porumb boabe. Detine peste 80 de vaci de lapte Băltată Românească cu negru, 100 de capre Carpatine si 200 de oi din rasa Carabasă.

Pentru bovine a construit un grajd nou, spatios si bine dotat iar pentru caprine si ovine o stână încăpătoare. Toate animalele sunt libere, atât pe păsune cât si in grajduri, unde sunt bine îngrijite si hrănite.Fermele sunt dotate cu toate utilajele si masinile agricole necesare.

Tănărul medic detine Registrul Genealogic al oii Carabasă-Țigaie cu cap negru de Teleorman.

El face parte din Asociatia Fermierilor din România.

Participă:Dr.vet. Florin Răduț-fermier Zâmbreasca , Teleorman

Preot Mircea Corneliu Miloș-fermier

Dr. ing. Daniel Dumitru Botănoiu-fermier

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA ,,Jertfirea mielului pascal...cu rânduieli tainice....purificatoare”

Primăvara, pentru a marca renasterea naturii în lumea satului românesc, ritualul sacrificării mieilor, înaintea Sărbătorilor de Pasti, dainuie de mii de ani.

În zona Subcarpatilor Munteni , la 30 de km de Târgoviste, un fermier din Dărmănesti si-a facut o fermă zootehnică. În Câmpia Cricovului, lângă pârâul Provita, are acum trei ferme de animale si un saivan. Detine si 50 ha de teren pe care cultivă lucernă si putine cereale pentru hrana animalelor. Mai are si o păsune si o fâneată. Are si un minim de utilaje necesare dar totusi trebuie să mai cumpere cereale si fân. În fermele sale are 17 vaci din rasa Băltată Românească, 260 de oi Țigaie ruginie, 240 de capre Carpatine si multi porci din rasa Bazna.

Si-ar dori un gard electric pe păsune, mai multă fortă de muncă pentru paza si îngrijirea animalelor, pentru curătirea mărăcinilor din pajisti si păsune, o sală de muls si o cameră de frig.

Din laptele muls face casș dulce pe care îl vinde în piete , iar pentru Paste are un punct de sacrificare autorizat, la fermă. Are doar două ajutoare alaturi de sotie ( care are încă serviciu), fata cea mare (care urmează Facultatea de Muzică) si de băiatul său care termină liceul.

Face parte din CAPRIROM si din Cooperativa Sud-Muntenia.

Participă:Ion Ileana-fermier com. Dărmănesti, jud. Dâmbovita

Georgiana Udrescu-vicepresedinte CAPRIROM, presedinte Cooperativa Sud-Muntenia

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2