loader
Foto

Galerie foto

Informează-te „La Fix”, doar pe TVR 2

De luni până vineri, de la ora 12:00, echipa emisiunii „La Fix” îţi aduce informaţiile de care ai nevoie din domenii ca educație, casă şi familie, sănătate, tehnologie și societate.

 

La fix

Emisiunea La fix vă aduce, de luni până vineri, subiecte de interes într-o abordare diferită: fiecare zi a săptămânii este dedicată unui anumit domeniu, care va avea propriul prezentator.  „Ideea de bază a programului este simplitatea și strânsa legătură cu telespectatorul de toate vârstele și preocupările, din mediul urban sau rural”, spune Camelia Boştină, producătorul coordonator al emisiunii.

Prin cele cinci mari teme generale, La Fix oferă o „diversitate și utilitate la modul cel mai simplu. Oamenii vor ști ce le propunem în fiecare zi și vor putea să-și programeze timpul de vizionare în funcție de interesele speciale pe care le au. Zilnic se vor transmite mesaje utilitare, fie prin intermediul  emisiunii, fie pe paginile din rețelele de socializare”, adaugă producătorul.

Ziua de luni este dedicată Casei și familiei, iar Măriuca Mihăilescu, gazda emisiunii, vă aşteaptă pe 16 noiembrie la o discuţie despre îngrijirea tenului pentru sezonul rece, alegerea animalului de companie potrivit şi rolul util al Youtube-ului, atunci când cauţi opinii şi sfaturi pentru chestiunile care te interesează. Alături de Măriuca, în platoul emisiunii vor fi prezenţi antreprenoarea Doina Bratu, doctorul Cirpian Dragomir şi Laura Muşuroaea, consilerul de make-up de pe Youtube.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia de marţi are ca temă Eu şi societatea, iar gazda Liliana Gheorghiu-Bulat va vorbi cu specialişti în comunicare, psihologi, jurişti, politologi sau medici despre problemele care ne afectează viaţa de zi cu zi. Pentru 17 noiembrie, tema aleasă este „banii aduc fericirea?”. La această întrebare, vor răspunde din platou cunoscutul cafegiu Gheorghe Florescu,  Irina Wagner – cofondatoarea firmei de porţelanuri pictate manual Wagner Arte şi sociologul Dumitru Borțun.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru zilele de miercuri, Cristina Şoloc abordează subiectele legate de Educatie, ştiinţă şi tehnologie. În această săptămână, pe 18 noiembrie, analizăm la firul ştiinţei miturile create în jurul pădurii Baciu şi peşterii Movile. Argumentele ne vor fi oferite de cercetătorul speolog Cristian Lascu, cel care a descoperit peştera Movile, şi Traian Bădulescu, specialist şi consultant în turism. Aşa cum ne-am obişnuit până acum, Andreea Stoica ne prezintă rubrica „Ştiinţa distractivă”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 19 noiembrie, Cristian Mîndru este gazda ediţiilor Ne pregătim de week-end. FIX înaintea weekend-ului te invităm să afli propunerile noastre pentru petrecerea timpului liber, destinaţii turistice, ce spectacole poţi vedea şi ce hobby-uri ai putea practica.  În această săptămână, invitaţii lui Cristi Mîndru sunt Ilie Gabra, directorul general adjunct ACR şi Lt. col. Grigoraş Laurenţiu, comandant GSS.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La final de săptămână, Lucia Toader stă de vorbă cu invitaţi care ne vor ajuta să urmăm cel mai util sfat: Bucură-te de viaţă!. Sub acest titlu, în fiecare vineri vom invităm specialişti care te pot ajuta să te înţelegi mai bine pe tine şi pe cei din jurul tău, să găseşti atitudinea şi soluţiile potrivite pentru tine.  Pentru ediţia din 20 noiembrie, vorbim, fără prejudecăţi, despre adulter. „O dezbatere pe un subiect pe care îl ingnorăm intenționat sau nu: adulterul. Care sunt cauzele adulterului? Cum este penalizat în cele trei mari religii monoteiste ale lumii? Cine este vinovat, barbatul sau femeia? Acestea sunt câteva întrebări la care vom căuta răspunsuri împreună. In direct! La fix!”, spune Lucia Toader. Invitaţii ediţiei vor fi d preotul Marcel Stavără, rabinul Rafael Shafer, jurnalistul Mazeu Liga şi Cezarina Sailay.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

15:20 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep.15: Valsanzibio-O grădină închinată Domnului

În inima dealurilor din sudul Padovei şi la 50 de kilometri de Veneţia, domeniul Valsanzibio se întinde pe 8 hectare. Această grădină a fost creată de Luigi Bernini, fratele celebrului sculptor Bernini, la comanda familiei Barbarigo, bogaţi negustori veneţieni din secolul al XVII-lea.

Ea a fost închinată lui Dumnezeu, fiindcă familia a fost cruţată de ciumă în anul 1631. Întregul domeniu este o invitaţie pentru un traseu spiritual.

Redactor: Gabriela Onea

15:50 Cei cinci faimoşi 3

Film * Cei cinci faimoşi 3 (Fünf freunde 3-Germania, 2012) PREMIERĂ

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. În vacanţă pe o insulă exotică, Julian, Dick, Anne, George şi căţelul Timmy se joacă de-a scafandrii în jurul unei epave scufundate. Copiii găsesc o busolă care, se pare, ar indica locul unei comori ascunse demult de piraţi, ceea ce declanşează o aventură de pomină prin junglă.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Ştefan Asavei

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2