loader
Foto

Galerie foto

Final de sezon pentru emisiunea „Mituri muzicale româneşti”

În ultima ediţie, Tiberiu Soare l-a provocat pe Dan C. Mihăilescu la o discuţie despre moştenirea lăsată de marile mituri muzicale. Tot sâmbătă, 13 iunie, de la ora 17:00, am aflat care sunt marii câştigătorii unei vacanţe în Turcia.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Tiberiu Soare
MITURI MUZICALE ROMÂNEŞTI

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Valoare, succes, accesibilitate, vizibilitate, divertisment, staruri, şlagăre. Proiectul „Mituri Muzicale Româneşti” a adus muzică pentru sufletul de altădată – dar şi cel recent – al românului. Fenomene muzicale, branduri, monştri sacri. Nu ştim dacă au trăit pentru muzică, dar au supravieţuit prin cântecele lor.

Este ceea ce încercăm să „elucidăm” în această ediţie specială a emisiunii, alături de binecunoscutul şi carismaticul Dan C. Mihăilescu, cel care se declară „un omnivor” în materie de muzică, dar are o preferinţă. Dacă vreţi să aflaţi, urmăriţi emisiunea noastră de sâmbătă 13 iunie, ora 17, şi veţi vedea că şi „Distrugătorul de Mituri” şi-a schimbat atitudinea şi... opinia.

Se spune că muzica prinde epoca. Maria Tănase şi Gică Petrescu au bucurat publicul fără fetişuri ale comunismului, Phoenix cu spiritul de frondă şi muzica lor intrată în folclorul urban. George Enescu şi Madrigalul sunt la fel de consacraţi în România ca şi pe mapamond, iar Sile Dinicu a creat prin orchestraţiile sale puse în valoare de Orchestra de Estradă a RadioTeleviziunii un stil pop românesc. Song a ridicat spiritul muzical studenţesc la rang de oază culturală, Cenaclul „Flacăra” a lansat atâtea nume de cantautori şi şlagăre, iar Cerbul de Aur a făcut dintr-un festival internaţional un brand al Televiziunii Române, indiferent de regimul în care a funcţionat.

Câteva opinii ale telespectatorilor de pe facebook nu fac decât să întărească cele de mai sus:

Marilena Raghinaru: „…Vă mulţumesc pentru că, într-o lume invadată de emisiuni şi personaje care au depăşit cu mult limita bunului simţ, aţi reuşit să faceţi ceva atât de frumos, aducându-ne aminte că în ţara noastră mai există cultură, inteligenţă şi bun-simţ şi nu doar ceea ce promovează multe emisiuni de la posturile concurente!”

Bogdana Valentina Tudor: „Frumoasă emisiune! Felicitări! Avem nevoie de astfel de programe pentru suflet, care hrănesc spiritul. Gânduri bune şi ridicaţi la nivel de mit şi alţi artişti! Avem din plin! Merită! Aştept cu nerăbdare.”


Silvia Vasile Cazacu: „Felicitări realizatorilor acestei emisiuni şi îl apreciem foarte mult pe moderatorul Tiberiu Soare. E o idee minunată să readuceţi amintirea marilor noştri artişti şi să îi faceţi cunoscuţi generaţiei mai tinere. Apreciem foarte mult şi invitaţii dumneavoastră, artişti de mare calitate… Şi noi suntem muzicanţi profesionişti din România, plecaţi de acum 25 de ani, asta ca să nu credeţi că facem comentarii aiurea. Încă o dată felicitări pentru emisiune, succes în continuare şi alegeţi-vă bine invitaţii!”

Cornelia Breazu: „O idee de emisiune excelentă. O nație = istorie. Istoria o scriu personalităţile. România trece printr-o perioadă de tulburări de identitate! De aceea sunt importante evidenţierile personalităţilor adevărate care au marcat cultura, arta, istoria naţională. Ele sunt România!”


Prieteni ai emisiunii, nu uitaţi de concursul „Câştigă o vacanţă în Turcia”. Trimiteţi un mesaj sau o declaraţie de admiraţie despre mitul vostru muzical preferat şi puteţi câştiga o excursie de 8 zile în turcia.

În ultima ediţie a emisiunii, cea din 13 iunie,  pe pagina de Facebook a emisiunii vor fi postate cele 10 mesaje care au fost selectate de moderator şi echipa editorială, apoi va avea loc o extragere prin programul random.org .  Regulamentul complet al concursului îl găsiţi aici.

12:40 Teleshopping

12:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2