loader
Foto

Galerie foto

Europa împotriva corupției, birocrației și lipsei de transparență

Corupția, birocrația și lipsa de transparență în folosirea banului public există în toate țările Uniunii Europene. Eliminarea acestora este un deziderat care nu poate fi atins fără implicarea cetățenilor.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii au fost produse de TVR Timisoara și televiziunile publice din Croația și Bulgaria.

Întreaga economie românească are de suferit din cauza întârzierilor în construcția de autostrăzi. De asemenea siguranța în trafic este precară, România fiind pe primele locuri la numărul de accidente de circulație cu victime omenești. Din cauza corupției, birocrației și proastei planificări, participanții la trafic au ajuns la exasperare.

În Croația birocrația întârzie adoptarea legislației cu privire la utilizarea cânepei ca plantă medicinală. Recent, un tânăr diagnosticat cu scleroză multiplă care a cultivat cânepă pentru a-și produce singur ulei în scop terapeutic a fost arestat. Societatea reacționează și face presiuni pentru unificarea legislației cu cea din alte țări ale UE.

Există situații în care copii abuzați fizic sau emoțional trebuie să vină în tribunal pentru declarații. În Bulgaria se ajunge la noi traume pentru că acești copii stau față în față chiar cu agresorul. Toată lumea este de acord ca se impun schimbări în legislație dar procesul este foarte întârziat din cauza birocrației.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European. (w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 8.02.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 9.02.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 8.02.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 9.02.2015 de la ora 12:30).

 

13:30 Arthur 3: războiul celor două lumi

Film* Arthur 3: războiul celor două lumi (Arthur 3: the war of the two worlds-Franţa, 2010)

Regia: Luc Besson

Cu: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Selene Gomez

*Film de aventuri. În timp ce Maltazard cel rău seamănă teroare printre oameni, Arthur, transformat într-un minuscul Minimoy, nu se poate măsura cu el. Cu ajutorul prinţesei Selenia, băiatul pune la cale un plan de a reveni la dimensiunile sale normale: să ajungă în biroul bunicului, unde se găseşte un elixir care-l va face să crească la loc.

Redactor: Adriana Vulpe

15:20 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep.15: Valsanzibio-O grădină închinată Domnului

În inima dealurilor din sudul Padovei şi la 50 de kilometri de Veneţia, domeniul Valsanzibio se întinde pe 8 hectare. Această grădină a fost creată de Luigi Bernini, fratele celebrului sculptor Bernini, la comanda familiei Barbarigo, bogaţi negustori veneţieni din secolul al XVII-lea.

Ea a fost închinată lui Dumnezeu, fiindcă familia a fost cruţată de ciumă în anul 1631. Întregul domeniu este o invitaţie pentru un traseu spiritual.

Redactor: Gabriela Onea

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2