loader
Foto

Enescu, teatru independent, artă lirică, folclor şi "Arta conversaţiei"

La Top Cultura , în 6 septembrie, de la ora 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

EVELINE PĂUNA
Top Cultura

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Toamna aceasta se anunţă a fi una bogată în evenimente artistice, aşa că emisiunea Top Cultura aduce,  la TVR 2, toate informaţiile necesare pentru a vă trezi interesul.

În ediţia din 6 septembrie aţi putut urmări, în afară de ultimele noutăţi din actualitatea culturală, o discuţie inedită cu Dorina Lazăr şi Florin Zamfirescu despre unul dintre cele mai citite romane din literatura română contemporană. Este vorba de “Arta conversaţiei“, semnat de Ileana Vulpescu.

Şi pentru că exact în ziua difuzării acestei ediţii de Top Cultura a început Concursul Internaţional George Enescu, nu au putut lipsi informaţiile despre acest mare eveniment ajuns în acest an la cea de-a 14-a ediţie. Pentru prima oară, competiţia se desfăşoară separat de Festivalul Internaţional George Enescu, iar la Top Cultura aţi putut afla mai multe despre cum tineri muzicieni din ţară şi din străinătate îşi dispută drumul spre glorie la Bucureşti, până pe 26 septembrie.

La Sibiu, pregătirile pentru Festivalul Internaţional al Artei Lirice sunt în plină desfăşurare. Ce au pregătit organizatorii pentru pasionaţii genului în perioada 10 - 28 septembrie aţi aflat din ediţia de sâmbătă a emisiunii Top Cultura, ajunsă la numărul 26.

Şi tot în această sâmbătă, Top Cultura a lansat o invitaţie la teatru, mai precis teatru independent. Împreună veţi merge la Festivalul UnderCloud ce se desfăşoară în Bucureşti până pe 11 septembrie.

Şi o ultimă întrebare: aţi auzit de Şcoala Naţională de Folclor? Este o inţiativă care vine în sprijinul tinerilor interpreţi şi, după cum declară fondatorii  ei, se pun astfel bazele unei noi generaţii de vedete. Mai multe informaţii aţi aflat chiar de la ei, la Top Cultura, sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 14.30.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 77

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Transmisiune directă

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2