loader
Foto

Galerie foto

Duminica filmului românesc ne aduce „Campioana” şi „Raliul”

Duminică, 26 iulie, la TVR 2 şi online pe TVR+, puteţi urmări filmele româneşti „Campioana” (1990) şi „Raliul” (1984). De la ora 14:10 şi, respectiv, de la ora 20:10.

 

„Campioana”, ora 14:10

Corina are 10 ani şi visează să fie admisă la celebra şcoală de gimnastică de la Deva. După ce iniţial este respinsă, fetiţa reuşeşte, prin antrenament şi sacrificii, să treacă testul de admitere. Dar greul de-abia acum începe: curajoasă şi ambiţioasă, Corina vrea să-i demonstreze celei mai bune antrenoare din ţară, Lili Oprescu, că are stofă de campioană.

Tânăra Corina este interpretată de Izabela Moldovan, care, odată cu încheierea filmărilor a fost adoptată de regizoarea Elisabeta Bostan. „Campioana a însemnat, dincolo de efortul fizic şi psihic depus, o întâlnire extraordinară cu regizorul şi mama mea - Elisabeta Bostan - întâlnire ce m-a transformat şi m-a adus mai aproape de Dumnezeu”, spunea actriţa într-un interviu.

Drama a fost realizată cu sprijinul financiar canadian, ea fiind în continuare difuzată pe micile ecrane, în Canada, unde se bucură de mare succes. În celelalte roluri îi regăsim pe Mircea Diaconu şi Carmen Galin.

„Raliul”, ora 20:10

Filmul, în regia lui Mircea Drăgan, ne prezintă peripeţiile unui echipaj de raliu în campionatul naţional. O tânără (interpretată de Diana Gheorghian) care lucrează la un service auto îşi doreşte să participe la raliul României.

Tânăra reuşeşte în cele din urmă să facă parte din echipa de raliu a fabricii de autoturisme Dacia-Piteşti.

23:45 Adevar si curaj

*Damaschin

Realizator : Ruxandra Tuchel

0:30 Rivalii (R)

Rivalii

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizator: Adrian Banuta

Coproducator: Astra dell Arte

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2