loader
Foto

Trei filme cu haiduci la „Duminica filmului românesc”

Pe 1 mai, TVR 2 a programat  trei filme din seria "Haiducii", semnată Dinu Cocea.

 

Şi în această duminică, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” regizorului Dinu Cocea, considerat tatăl seriei "Haiducii".

Dacă în 6 iulie telespectatorii au putut urmări filmele: „Haiducii” şi „Răpirea fecioarelor”, în această duminică sunt programate  alte două producţii din aceeaşi serie: „Răzbunarea haiduciilor” (de la 14.10) şi „Haiducii lui  Şaptecai” (de la 20.10).

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, este programat filmul istoric de aventuri Răzbunarea haiducilor – din 1968, cel de-al treilea din "seria Haiducilor", cu Emanoil Petruţ, Marga Barbu, Toma Caragiu şi Olga Tudorache în rolurile principale.

Acţiunea se desfăşoară în Muntenia, la începutul secolului XIX, în plină epocă fanariotă. După mazilirea soţului ei, Doamna Haricleea Hangerli vrea să ajungă la Stambul, împreună cu bijuteriile cumpărate din banii furaţi de la boieri, pentru a unelti ca fiul ei să fie numit domnitor al ţării. Ea se îmbarcă pe o corabie, dar este ucisă pe drum. Între timp, pentru a reintra în graţiile sultanului, Pazvanoglu, Paşa din Vidin, decide să-i ducă acestuia copii răpiţi din satele româneşti de pe malul Dunării. Corabia paşei este sabotată de haiduci, iar copiii sunt transbordaţi pe o altă corabie, furată de haiducii lui Amza. Pe corabie au loc lupte între turci şi români, iar în final haiducii reuşesc să-i ducă pe copii în satele de unde fuseseră furaţi.

(w882)

De la ora 20.10 "seria Haiducilor" semnată de regizorul Dinu Cocea continuă cu filmul Haiducii lui Şaptecai – realizat în 1971, ce are în distribuţie pe Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu.

În Muntenia, în plină epocă fanariotă, domniţa Ralu are nevoie de un milion de galbeni pentru a cumpăra de la Viena o colecţie de bijuterii. Pentru a-i îndeplini dorinţa, domnitorul fanariot instituie birul văcăritului, ducând la sărăcirea poporului. Ceata de haiduci condusă - după moartea căpitanului Amza - de Anghel Şaptecai, încearcă să recupereze banii smulşi cu forţa de la oamenii chinuiţi.

23:55 Arthur 3: războiul celor două lumi (R)

Film * Arthur 3: războiul celor două lumi (Arthur 3: the war of the two worlds-Franţa, 2010)

Regia: Luc Besson

Cu: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Selene Gomez

*Film de aventuri.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2