Bogdan Ghiţulescu, producătorul emisiunii, a stat de vorbă cu Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu al Bucureştiului, despre beneficiile ascunse dintr-o cană de cafea. Discuţia dintre cei doi a fost difuzată duminică, 25 ianuarie, TVR 2 şi TVR+.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
A copilărit printre sacii plin de boabe de cafea şi a învăţat să prepare băutura după reţetele vechi de sute de ani ale armenilor. Recunoaşte tipul unei cafele de la primul abur şi are câte o poveste pentru fiecare cană de cafea pe care a băut-o sau a făcut-o cadou.
De la Gheorghe Florescu, singurul cafegiu care încă mai prăjeşte boabele de cafea după reţetele armenilor, vom afla în ediţia de duminică a emisiunii „Natură şi sănătate”, care sunt beneficiile dintr-o cană de cafea şi care este cea mai potrivită metodă de a prepara una. Pe lângă sfaturi, cafegiul ne spune şi câteva din secretele şi istoriile din spatele magazinului de pe strada Hristo Botev 10.
Tot în ediţia de duminică, Bogdan Ghiţulescu ne arată că cum putem să ne bucurăm de dulciuri şi deserturi, fără să facem un exces de zahăr. Din centrul Bucureştiul, Bogdan ne prezintă un laborator de cofetărie&patiseri care prepară dulciuri pe bază de stevie.
***
„Natură şi sănătate” încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.
***
Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.