loader
Foto

Despre doi români şcoliţi la mari universităţi din Occident care se întorc acasă

La A doua emigrare - duminică, 14 iunie, de la ora 12.30, la TVR 2.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, 14 iunie, ora 12.30 vă dăm întâlnire pe TVR 2, să-i cunoaşteţi pe Alexandru Ghiţă şi Vlad Petca, doi români întorşi de la Universităţi prestigioase din Occident.


Ţinta lor este să-si dezvolte AICI abilităţile profesionale şi de comportament obţinute ACOLO.


Alex, devenit antreprenor în educaţie, are parte de un vis împlinit: îşi dezvoltă tot mai mult platforma de consiliere prin care îi îndrumă pe liceeni cum să facă faţă marilor universităţi internaţionale. Organizează anual cel mai mare târg de Universităţi din Sud- Estul Europei. Speră că tinerii noştri să revină şi să schimbe România atât prin excelenţa lor profesională cât, mai ales, prin transformările de mentalitate şi de comportament de care avem atâta nevoie.


Vlad a terminat de curând masteratul în inginerie şi în management la Universitatea Jacobs din Bremen. Deşi are un CV promiţător, piaţa joburilor din România se mişcă greu, iar el nu capătă niciun răspuns la numeroasele lui aplicaţii pe site-urile de profil. Întrebările pe care şi le pune Vlad cu privire la şansele lui de angajare în România sunt, de fapt, întrebările pe care şi le pun cei 35 000 de români aflaţi acum la studii în străinătate.

15:00 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*episodul 2: Valea Loarei

Călătoria de-a lungul văii Loarei ne poartă la Chambord, cel mai renumit dintre castelele zonei, la Beauregard şi la Chenonceau-care e înconjurat de şanţuri cu apă-, la Villandry cu grădinile sale idilice, şi, în cele din urmă, la Brézé-cu uriaşa sa fortăreaţă subterană.

Redactor: Ştefan Asavei

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2