loader
Foto

Bette Davis într-un film care nu trebuie ratat: „Totul despre Eva”

Filmul de miercuri seară, de la Telecinemateca, este „Totul despre Eva” (1950), multipremiat la Oscar, BAFTA şi Cannes. La TVR 2, de la ora 19:40, Bette Davis joacă rolul unei actriţe celebre de pe Broadway.

 

Pelicula Totul despre Eva (All About Eve), regizată de Joseph Mankiewicz, a fost recompensată cu şase premii Oscar dintr-un total de 14 nominalizări, cele mai multe din istoria filmului până la Titanicul lui James Cameron. 60 de ani mai târziu, filmul lui Cameron a reuşit să câştige 11 premii dintr-un total de 14 nominalizări.

Vedetă în declin a scenei new-yorkeze, actriţa Margot Channing (Bette Davis) are de înfruntat o rivală de temut, în persoana tinerei sale protejate, hotărâte să-i uzurpe şi locul pe scenă şi afecţiunea celor apropiaţi.

Din clipa în care îşi întâlneşte idolul, Eve Harrington (interpretată de Anne Baxter) decide să se infiltreze în viaţa şi în anturajul celebrei actriţe Margo Channing. Copleşită de atenţia acordată şi de admiraţia pe care i-o poartă, Margo capătă încredere în Eva. Însă prin manipulări subtile, tânăra aspirantă îi uzurpă nu doar locul pe scena Broadway-ului, devenind vedetă peste noapte, ci şi relaţiile cu cei apropiaţi.

Singurul care vede dincolo de masca ingenuă a lui Eve, admirându-i îndrăzneala şi tenacitatea cu care ţese intrigile, este cinicul critic de teatru interpretat de George Sanders.

Lista premiilor obţinute de „All About Eve”:

* Premiul pentru cea mai bună actriţă - Bette Davis - Cannes 1951

* Premiul Special al Juriului - Cannes 1951

* Premiile Oscar 1951 pentru: actor în rol secundar (George Sanders), costume, regie, cel mai bun film, coloană sonoră, scenariu

* Premiul BAFTA 1951 pentru cel mai bun film

6:55 Imnul României

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2