loader
Foto

Galerie foto

Artă şi dragoste în familie, un nou recital la „Piersic Show”

Ilinca Tomoroveanu  şi Traian Stănescu sunt invitaţii lui Florin Piersic la „Piersic Show”, în ediţiile de luni, 20 iulie, şi marţi, 21 iulie, de la ora 12:00, pe TVR 2 şi online pe TVR +.

 

Ediţia de luni, 20 iulie, şi marţi, 21 iulie, sunt disponibile online pe TVR+.

Ilinca Tomoroveanu spune, de fiecare dată, ca darul vieţii ei e Traian Stănescu. Şi e fericită”, scria în revista „Tango”, în anul 2013.

Actorii Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu s-au căsătorit în 1977 şi un fiu, Mihai.

Ilinca Tomoroveanu, nepoată a poetului Octavian Goga, a fost distinsă, în anul 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor. Actriţa s-a năsuct pe 21 august 1941, în Bucureşti.

Ea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1964 (clasa profesor Costache Antoniu, asistent Ion Cojar) şi a jucat la Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”. A debutat în cinematografie în 1960, în filmul „Mândrie” (regia Marius Teodorescu), iar pe scena teatrală în 1964, la Naţionalul bucureştean, în rolul Cristinei din piesa „Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu (regia Horea Popescu).

Din filmografia ei: „Pentru că se iubesc”, „Războiul domniţelor”, „Sâmbăta morţilor”, „La Porţile Pământului”, „Castelanii” , „O dragoste lungă de-o seară”.

(w882) Ilinca Tom

Actorul Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în Făget, judeţul Timiş. A foct actor pe scenele de la Teatrul de Stat din Piatra Neamţ, Teatrul C.F.R. Giuleşti, Teatrul Mic şi din 1968 la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Traian Stănescu a jucat în filme de lungmetraj precum „O dragoste lungă de-o seară", ,,Castelanii", „De trei ori Bucureşti" sau „Orgolii" şi a interpretat numeroase roluri în piese de teatru înregistrate la televiziune.

Înregistrarea dialogului dintre Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu şi Florin Piersic este din anul 2004.

***

Despre „Piersic Show”

(w882) Piersic Sh

Cele mai preţioase amintiri, cei mai dragi actori şi celebrele personaje ale literaturii române şi universale le redescoperim în întâlnirile, fără egal, pe care Florin Piersic le-a avut cu oamenii sufletului său.

Realizatorul emisiunii este Carmen Movileanu.

Florin Piersic s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. Încă de la începutul carierei sale a fost considerat un „june prim", un „Făt-Frumos" al cinematografiei. A jucat în foarte multe filme până în anul 1987, după care a mai apărut doar în patru producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea” (2003), „Fix Alert” (2005), „Eminescu versus Eminem” (2005) – ultimele două în regia fiului său actor şi regizor, Florin Piersic Jr., şi „Rating" (2007), un scurtmetraj.

Debutul lui Florin Piersic în cinematografie a fost în filmul „Ciulinii Bărăganului”, regia Louis Daquin.

Filmul realizat de regizorul francez, care a semnat şi scenariul adaptat după romanul omonim al lui Panait Istrati, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 1958, unde a rulat în selecţia oficială. 

În 2009, Florin Piersic a primit Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Transilvania.

***

Puteți urmări emisiunea „Piersic Show” online, în direct la TVR 2 sau înregistrată pe TVR+, şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android.

3:00 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)

3:15 O viaţă nouă (R)

Film * O viaţă nouă (Love comes softly-SUA, 2003)

Regia: Michael Landon Jr

Cu: Katherine Heigl, Dale Midkiff, Skye McCole Bartusiak

*Dramă

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2