loader
Foto

Galerie foto

Actorul Toma Cuzin se destăinuie Lianei Stanciu

Vineri, 13 noiembrie, în emisiunea „ Arte, carte şi capricii”, la TVR 2, TVR HD si online pe TVR+

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri seară, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, echipa emisiunii Arte, carte şi capricii a pregătit o ediţie surprinzătoare cu declaraţii, interviuri şi informaţii culturale legate de cele mai diverse “nume cu renume”: de la actorul Ion Dichiseanu la mai tânărul său coleg Toma Cuzin, de la profesorul şi eseistul George Banu la designerul Lisa Panait, de la fotograful Vlad Eftenie la cel pe care Nina Casian îl considera “cel mai mare dansator pe care l-a avut România: Trixy Checais”.

Invitatul Lianei Stanciu în această ediţie este actorul Toma Cuzin care va dezvălui detalii inedite despre parcursul lui din momentul plecarii de acasă, la 11 ani, până la vedeta de astăzi. Va vorbi despre multele meserii pe care le-a avut până la cea de actor,  despre roluri, despre premiile obţinute dar şi despre timpul liber şi “rolul” de tată din viaţa reală... Tot în această ediţie vom afla cum şi-a sărbătorit actorul Ion Dichiseanu ziua de naştere, precum şi împlinirea a 55 de ani de carieră.

În afară de melomani, Festivalul Enescu a reprezentat un subiect de maxim interes şi pentru fotografi. Se spune că o imagine bună face cât o mie de cuvinte – iar acest lucru a fost şi crezul fotografului oicial Vlad Eftenie care a imortalizat imagini din Festivalul din acest an şi care acum ne va împărtăşi cele mai frumoase amintiri pe care le are de la eveniment.

Creaţia unui mare artist poate fi caracterizată având un maestru bun, sau studiind la şcoli cu renume. Unii colaborează cu instituţii celebre, alţii au o viaţă desprinsă, parcă, dintr-un roman. Coregraful Trixy Checais le-a avut pe toate - fiind, astfel, una dintre figurile marcante ale dansului românesc, în secolul XX. Parcursul său coregrafic unic a fost marcat în cadrul unui proiect iniţiat de Centrul Naţional al Dansului – despre care puteţi afla detalii într-un reportaj special.

Alte informaţii legate de lucrurile care ne fac să râdem cu poftă, despre povestea universului secret al lui George Banu, dar şi despre cum arată cea mai recentă colecţie a designerului Liza Panait - aflaţi urmărind ediţia din această vineri de Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

 

8:45 Teleshopping

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2