loader
Foto

Galerie foto

O problemă în Europa: Accesul persoanelor cu handicap în zonele publice

Persoanele cu handicap locomotor sunt protejate prin reglementări europene care prevăd măsuri obligatorii de accesibilizare a zonelor publice. Dar aceste măsuri nu sunt respectate întotdeauna.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Franța și Marea Britanie.

Vasile Stoica are nevoie de cărucior pentru a se deplasa. Dar asta nu l-a împiedicat să facă un tur al lumii prin forțe proprii și să intre în Cartea Recordurilor. Acasă, la Lugoj, e un lider al luptei zilnice a persoanelor cu handicap pentru dreptul la o viața normală.

Gisele s-a născut cu un handicap locomotor în Franța. La vârsta pensionării a decis să se mute în Suedia, țara considerată ca fiind cea mai avansată în privința atenției și facilităților acordate persoanelor cu handicap.

În Marea Britanie există 11 milioane de persoane cu dizabilități. În reportajul BBC care urmează vedem că nici acolo nu e simplu să îți găsești o locuință potrivită dacă ești o persoană cu handicap locomotor.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:(w235)

- duminică 5.04.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.

- duminică 5.04.2015 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara.

- luni 6.04.2015 de la ora 12:30 pe TVR Timișoara.

- joi 9.04.2015 de la ora 0:30 pe TVR2

- sâmbătă 11.04.2015 de la ora 8:30 pe TVR2

20:00 Drag de România Noastra2! Sezon Nou

Concert*Drag de România Noastra2 ! Sezon Nou

* Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

0:00 Da sau nu ? (R)

Film * Da sau nu ? (Do i say i do ?-SUA, 2017) PREMIERĂ

Regia: Kevin Connor

Cu: Becca Tobin, Ryan Kelly

* Comedie romantică. Printr-un concurs de împrejurări, tânăra scriitoare Jessica Bender e nevoită să lucreze cu editorul Mike Pryce, nimeni altul decât fostul ei iubit. În timp ce se străduiesc să se comporte ca doi profesionişti civilizaţi, Jessica şi Mike descoperă că scânteia dintre ei încă nu s-a stins de tot.

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2