loader
Foto

„A doua emigrare”, cu noi destine la răscruce

TVR 2 şi TVR HD a difuzat duminică, 3 mai, o nouă ediţie a emisiunii  „ A doua emigrare”, de la ora 12:30.

 

A doua emigrare

Ediția este disponibilă online pe TVR+

George Stanson şi Nicolae Murarita sunt doi absolvenţi de agronomie cu aceeaşi pasiune pentru cultivarea pământului, dar cu destine diferite.

Imediat după absolvirea facultăţii, în 1991, George Stanson a fost selectat de cel mai mare producător de seminţe pentru zoootehnie din lume şi a fost instruit în dezvoltarea de afaceri. Compania daneză îl trimite în Nouă Zeelandă să înfiinţeze o reprezentanţă pe care el o dezvoltă şi în Australia.

Succesul lui îl convinge pe cel mai mare producător de maşini agricole din lume să-i propună preluarea reprezentanţei din Balcani pentru România, Bulgaria, Serbia şi Croaţia.

Nicolae Murarita a plecat prima oară în 2009 şi a revenit un an în 2011, după un grav accident de muncă în Hanovra, la demontarea unui stand la târgul din acest oraş. Atunci s-a întors în ţară pentru recuperarea medicală, hotărât să rămână definitiv.

Deşi are calificări multiple, nu a găsit un loc de muncă potrivit în Bucureşti. Aşa că a trebuit să plece din nou, mai ales că are mulţi fraţi, toţi angajaţi prin toată Europa. Anul trecut, după o perioadă de muncă epuizantă în sere din Olanda, a revenit în ţară, dornic să rămână. A reintrat în malaxorul muncii fără contract permanent şi în care angajatorii nu i-au declarat corect la C.A.S. toată perioada lucrată, afectându-i drepturile din sistemul de sănătate şi de pensii.

Poveştile şi învăţămintele acestor destine, duminică, la TVR 2, de la ora 12:30.

8:45 Teleshopping

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Interviu în exclusivitate „E Vremea Ta”, la TVR 2. Realizatoarea Cristina Dănilă a sintetizat concluziile buletinului climatic referitor la luna ...

 

#tvr2