loader
Foto

„Zâna cea bună”, în studioul Marinei Almășan, la „Femei de 10, bărbați de 10”

Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 15.00, telespectatorii TVR 2 vor cunoaște câțiva români ale căror alegeri de viață sau performanțe pot deveni un exemplu.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

O nouă ediție „Femei de 10,barbați de 10” în care gazda Marina Almășan va demonstra că, uneori, poveștile din copilărie pot deveni adevărate, iar surprizele îi vor emoționa pe invitații săi.

În platoul Marinei, un copil al străzii va întâlni “Zâna cea bună”. El va primi în dar, de la o altă “zână bună”, un coș cu produse de brutărie franțuzești. Dincolo de cadoul gustos, copilul va descoperi în fiecare franzelă, chiflă sau baghetă, câte o sumă de bani.

În ediția de sâmbătă, 19 octombrie, putem admira cea mai scumpa „Dacie” din lume: o amintire de pe vremea lui Ceaușescu care a fost restaurată de MIHAI ZGARDAN. Singurul restaurator de Dacii din România este și el invitat la "Femei de 10, bărbați de 10".

ANA MARIA MIHĂILĂ este cea mai bine pregătită profesoară de limba română din Ardeal și a reușit să obțină cea mai mare notă din două judete, la Concursul de titularizare. Pasiunea ei folclorul și este o excelentă solistă de muzică populară. După ce le va da un extemporal spectatorilor prezenți în studioul Marinei, ANA MARIA MIHĂILĂ ne va demonstra și talentul său muzical

Lista invitaților nu se oprește aici așa că în emisiune vom mai afla povestea unui viitor IT-ist, Victor, care a obținut medalia de aur la Olimpiada internatională de… limba latină și neînfricatului Daniel Surducan, campionul la kickboxing al...Portugaliei nbe va spune secretele sale.

Despre performanțele medicilor români în străinătate s-a tot vorbit, iar de la simpaticul prof. Horia Sârbu, unul dintre cei mai valoroși chirurgi ai Germaniei, actualmente șef al Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen, aflăm cum se practică medicina peste hotare.

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2