loader
Foto

Femei de 10, bărbaţi de 10

MARINA ALMĂŞAN invită telespectatorii TVR 2, în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, să cunoască români extraordinari.

 

Galerie foto

 

Sâmbătă, 19 martie, a debutat noul sezon al emisiunii "Femei de 10, bărbați de 10".

Marina Almasan vă invită în fața micilor ecrane în fiecare sâmbătă de la ora 15, pe TVR2 pentru câte 2 ore înțesate de povești incredibile cu protagoniști extraordinari. Eroii sunt printre noi: femei, bărbați și copii care își fixează propriile limite și își doboară propriile recorduri. În prima ediție a emisiunii din noul sezon, a fost prezentă o artistă pentru care s-ar putea scrie compendii - Pachis Mariana. Cu dăruirea care ii egalează talentul, ea constituie azi o mică galerie de portrete ale unor femei românce "de 10 plus" fiindcă au întrat în Istoria Umanității.

Rubrica „Copii de nota 10”, este prezentată de un copil premiat la festivaluri internaţionale.

Micuța Sara Anastasia Buzdun, în vârstă de numai 10 ani, este comoderatoarea Marinei, în acest sezon. Ea nu-l va înlocui pe simpaticul Costin Teodorescu, actorul ce îi stă alături vedetei TVR 2 de peste un deceniu, ci va prezenta rubrica, “Copii de 10”, ca în sezonul trecut, cu invitaţi pe gustul celor mai mici telespectatori.

Marina este încântată de Sara, care are deja numeroase premii la activ, la competiții internaționale de modelling. Micuța campioană a fost remarcată de realizatoare în cadrul unei emisiuni în care Sara și-a prezentat propria colecție de modă, devenind cel mai tânăr designer din România.

***

Marina Almăşan a transformat „FEMEI DE 10, BĂRBAŢI DE 10”, emisiunea TVR 2, în locul de întâlnire al faptelor bune. “FEMEI DE 10, BĂRBAŢI DE 10” se transmite în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, respectiv 16.00, în două părți. Invitaţii Marinei Almăşan sunt oamenii care au făcut lucruri memorabile, vedete, sau nu.

Ei au vorbit și vor vorbi despre performanțele lor, dar şi despre poveştile din spatele momentelor în care s-au făcut remarcaţi.

Urmăriți emisiunea și pe TVR+ !

8:00 Repere sacre

Duminica a cincea a Pastelui Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Claudia Robu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1167

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Mândri, albi, cu mărgele rosii...pe ulita Albatrosului!

La 7 Km de orasul Ovidiu, în satul Poiana , într-o întreprindere dezafectată, un profesor univerversitar a investit bani, șstiintă vointă șsi timp, transformând niste incinte...într-o crescătorie de curcani. În patru încăperi de câte 200 mp fiecare a organizat spatii pentru cresterea a aproximativ 10.000 de păsări , pe mai multe serii anual.

Curcanii au nevoie de un spatiu suficient, cu un număr mare de hrănitori si adăpători, de 7n asternut de talaș si paie, de un loc cu nisip pentru curătarea penajului. Ei trebuie feriti de ploaie si umezeală, fiind sensibili la frig. Ziua au nevoie de un spatiu verde. Sunt hrăniti de trei ori pe zi cu un complex echilibrat din orz, grâu, porumb, mei șsi legume( morcov, dovleac, sfeclă, cartofi fierti), făină de oase , iarbă uscată tocată, ulei de peste, ceapă tocată, coajă de ou si sare.

Pentru un kilogram din cresterea lor în greutate au nevoie de 2 kg de furaj/zi, luînd cam 300 g/zi. După o astfel de alimentatie acesti curcani hibrizi pentru carne ating greutatea necesară destul de repede, fiind sacrificati la 25 kg masculii si 11 kg femelele.

Curcile pot depune ouă de la 7 luni, fiecare ou căntărind cca. 80 g fiecare.

Ferma nu are incubator, ei iau pui de o zi din incubatoare acreditate din Ungaria, Italia,Germania si mai nou pot achizitiona si din România.

La atingerea greutătii optime de sacrificare, după un ciclu de crestere de 18-20 de săptămâni , ei sunt abatorizati. Tehnologia de crestere si de sacrificare este după ultimele exigente de sigurantă alimentară. Fiecare hală are îngrijitorii ei , care au o mare atentie ca toate cerintele sanitar-veterinare să fie respectate strict.Ferma are si un teren agricol pe care fiul fermierului cultivă o parte din furajele si legumele necesare hrănirii curcanilor. Ferma este certificată si autorizată pentru export în U.E.

Consumul de carne de curcan întăreste sistemul imunitar șsi actionează ca un antidepresiv, datorită triptofanului, creste nivelul de testosteron șsi reduce colesterolul rău.

După ce ferma a fost pusă la punct, fermierii au deschis șsi o carmangerie cu o zonă de procesare, având o carne de calitate, superioară. Au realizat o gamă variată de produse fără aditivi alimentari, din carne fiartă si afumată, folosind retete consacrate din gastronomia locală si traditională. Vând produse proaspete-carcase, aripi, piept dezosat, pulpe, la preturi de fermă, alături de semipreparate șsi de o varietate mare de cârnati proaspeti si afumati, burgeri, tobă, crenvursti, drob, mici,pastramă, pateu de ficat si tot felul de rulade , ambalate în pachete, în vid sau în cutii pe cele afumate. Desfacerea se realizează prin magazine proprii în Constanta si Năvodari, prin câteva hipermarket-uri dar si prin comenzi online. Si ei, fermierii sunt acum mandri cu ce au realizat!....

Participă: Prof. univ. dr. Cornel Panait-fermier șsi întreprinzător Avicola, sat Poiana Jud. Constanta

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

#tvr2