loader
Foto

Galerie foto

„Mărgelatu” la „Duminica filmului românesc”-dedicată regizorului Gheorghe Vitanidis

În 26 ianuarie, TVR 2 aduce cele două filme ale sale din seria „Mărgelatu”: „Masca de argint ” şi „ Colierul de turcoaze ”

 

În această duminică, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” regizorului Gheorghe Vitanidis, programând difuzarea celor două filme din seria „Mărgelatu“ care îi poartă semnătura. Este vorba de: „Masca de argint” (de la ora 14.10) şi „Colierul de turcoaze” (de la ora 20.10).

Seria „Mărgelatu”, în care rolul eroului principal este interpretat de Florin Piersic, a debutat în 1980 cu „Drumul Oaselor” şi a continuat cu „Trandafirul Galben” şi „Misterele Bucureştilor”, toate trei în regia lui Doru Năstase. Ciclul a fost continuat de cele două producţii semnate de Gheorghe Vitanidis şi s-a încheiat, în 1987 cu „Totul se plăteşte”, în regia lui Mircea Moldovan.

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, este programat filmul de aventuri Masca de argint – (din 1985), cu: Florin Piersic şi Marga Barbu în rolurile principale. Bancherul Troianoff, o persoană darnică şi totodată suspectă, oferă un banchet fastuos, la care doamnele primesc cadouri şi bijuterii costisitoare. În timpul banchetului, are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul este înveşmântat exact ca justiţiarul Mărgelatu, poartă o mască de argint pe faţă şi spune că acţionează în numele Frăţiei. Rosetti şi ceilalţi membri ai societăţii Frăţia consideră că Mărgelatu şi-a pierdut minţile şi-şi trimit cel mai bun om în căutarea lui.

De la ora 20.10 este programat Colierul de turcoaze - filmul în care Mărgelatu primeşte sarcina de a aplana un conflict care risca să degenereze într-un mare scandal diplomatic. Acţiunea se petrece în Muntenia, unde împuternicitul băncilor vieneze şi fiica acestuia sunt răpiţi, iar domnitorul Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite că-i va salva în şapte zile. Mărgelatu şi prietenul său Buză de Iepure trebuie să îi găsească pe răpitori şi să lămurească întreaga poveste. Ei reuşesc să reconstituie traseul prizonierilor şi, la final, să descopere locul unde ei erau ţinuţi, călăuziţi de mărgelele de peruzea pe care fata bancherului le-a lăsat în urmă.

 

Din toamna 2013, TVR 2 dedică duminicile filmului românesc. În fiecare duminică, la ora prânzului şi seara, sunt programate filme din ciclul mari actori, mari regizori, mari producţii cinematografice. Până la finalul lui 2013, la TVR 2 au avut duminici dedicate regizorii Sergiu Nicolaescu, Dan Piţa, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Mircea Veroiu, Mircea Daneliuc, Malvina Urşianu, Stere Gulea, precum şi actorii Amza Pellea, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc. Pentru prima parte a anului 2014, “Duminica filmului românesc” va aduce la TVR 2 creaţii cinematografice reprezentative pentru actorii Florin Piersic, Ştefan Iordache, Toma Caragiu, Dem Radulescu, Octavian Cotescu, precum şi pentru regizorii Lucian Bratu sau Mircea Mureşan.

3:00 Duminica filmului românesc (R)

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă,

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

5:25 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2