loader
Foto

Galerie foto

Vizităm Napoli şi ne întâlnim cu Al Bano, sâmbătă, la Salutări din Sud

Din 30 august, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD, începând cu ora 15.30, echipa Salutări din Sud ne propune o vizită în Italia.

 

Salutări din sud

Ediţiile sunt disponibile online pe TVR+

Mai mult decât un oraş al Italiei, mai mult decât un port al Mediteranei, Napoli este un mod de a fi, o lume în sine.

Aici se regăsesc, laolaltă, sufletul solar al Italiei, rădăcinile greco-bizantine ale civilizaţiei europene, influenţele afro-arabo-orientale, dar şi spiritul hispanic ori francez.

O impresionantă moştenire culturală, atmosfera meridională, dar şi frumuseţea priveliştilor conferă oraşului Napoli un farmec deosebit.

În zilele noastre, acest oraş şi regiunea din jur constituie o destinaţie turistică aparte, în ciuda părerilor preconcepute despre napoletani.

Vă invităm să ne fiţi alături pentru a descoperi reţeta pizzei Margherita şi tradiţiile zonei, de la pitorescul personaj popular Pulcinella sau dulciurile locale, la cafeaua sau muzica napoletană.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


14:00 Mic dejun cu un campion (R)

Producător: Ileana Ploscaru Panait

(Reluare)

15:00 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*episodul 1: Piemont-Moştenirea Casei de Savoia

Ducii de Savoia au zidit nenumărate palate şi reşedinţe guvernamentale în regiunea Piemont şi mai ales în zona şi în oraşul Torino, între secolele al XVI-lea şi al XVIII-lea.

Redactor: Ştefan Asavei

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2