loader
Foto

Galerie foto

TVR prezintă Competiţia Hard Enduro

Pe TVR+ puteţi urmări – exclusiv online - cea de-a patra ediţie a competitiei Hard Enduro Piatra Neamţ (HEPN 2014).

 

Organizată de clubul sportiv Zen World Extreme, sub patronajul Federatiei Romane de Motociclism, întrecerea a crescut atât ca valoare, cât şi ca număr de participanţi de la an la an, devenind astfel unul dintre evenimentele de marcă în lumea acestui sport.

Ediţia HEPN 2014 poate fi urmărită pe TVR+ aici.

Ediţia din 2014 a fost una specială, pe lângă Cupa HEPN având loc şi prima etapă de Cupă Europeană de Enduro Extrem desfăşurată în România. La sfârşitul celor trei zile de concurs extrem (prolog plus două zile în pădure),  în cadrul unei spectaculoase ceremonii de premiere au urcat pe podium cei mai buni din cadrul celor trei mari categorii ale HEPN 2014: Cupa Europeană de Enduro Extrem, Cupa HEPN şi Campionatul Naţional de Hard Enduro.

A doua etapă din cadrul Cupei Europene de Enduro Extrem - prima desfăşurată în România, a fost câştigată de pilotul KTM,  Jonny Walker (UK - KTM Factory Racing), cu un total de 45 de puncte. Acelaşi număr de puncte a strâns după cele doua zile de concurs pe munte şi Graham Jarvis (UK - Bel-Ray Husqvarna Enduro Factory), însă conform regulamentului FIM Europe, faptul că Waker a câştigat cea de-a doua zi, i-a adus acestuia (Graham Jarvis) poziţia secundă.  Alfredo Gomez (ESP -- Bel-Ray Husqvarna Enduro Factory) şi Paul Bolton (UK - OTT Racing) completează în ordine Top 5 cei doi, în care îl mai găsim şi pe cehul Martin Volny (locul 5).

Cel mai bine clasat român în competiţia europeană fost Erwin Kovacs (BGS Motorsport) - locul 8, cu un total de 26 de puncte. În Cupa Europeană punctează numai concurenţii de la clasa Profi, clasamentul realizându-se prin acordarea de puncte la sfârşitul fiecărei zile de concurs primilor 20, de la 25 de puncte pentru primul clasat, până la un punct pentru cel aflat pe poziţia 20. Criteriul de departajare în caz de egalitate este punctajul zilei a doua.


Clasamentul Cupei HEPN se realizează prin cumularea timpilor efectivi petrecuţi pe traseu în cele două zile de către fiecare sportiv. Prologul nu contează în economia clasamentului, el stabilind numai ordinea de start din prima zi pe munte.  Această categorie a avut 4 clase: Profi, Experţi, Veterani, Fete, Hobby.

Cea mai spectaculoasă clasă, Profi, i-a avut ca protagonişti pe aceeasi Jarvis, Walker şi Gomez care au ocupat primele trei locuri, în această ordine. Diferenţa de timp între primul loc şi al doilea a fost de 3 minute şi 3 secunde, iar între al doilea şi al treilea de numai 6 secunde.

Nici Paul Bolton sau Martin Volny , ocupanţii locurilor 4 si 5, nu au avut diferenţe mai mari de o jumătate de oră faţă de primul clasat. Despre sud-africanul Wade Young, considerat la început printre potenţialii candidaţi la podium, se poate spune că a fost  ghinionistul competiţiei. În prima zi enduro a rămas fără benzină, undeva pe la jumătatea traseului. Chiar daca a reuşit să realimenteze, timpul piedut l-a determinat să se întoarcă la bază. Astfel, la final nu a putut urca mai sus de pozitia 24, chiar dacă timpul scos în cea de-a doua zi (2:32:08) a fost unul de locul 5.

La clasa Experti primele trei poziţii au fost ocupate exclusiv de străini, in următoarea ordine de la 1 la 3: Zdenek Cyprian (CZE - Cyprian s.r.o), Luke Flack ( UK - Acklams Beta), Ratislav Hanus (CZE - Paolo SK). Imediat sub podium găsim doi reprezentanţi ai României : Andrei Botoacă pe 4 ( CSU Ştiinţa Bucureşti) şi Daniel Nicolae pe 5 (Jitsu Zărneşti).

Cea mai bine reprezentată clasa de români, în privinţa clasării, a fost Hobby: locurile 2 şi 3 fiind ocupate în ordine de Ionuţ Angheluş (Vectra Racing) şi Răzvan Avramescu (Amckart Racing Team). Cu victorie în ambele zile, pe prima treaptă a podiumului a urcat polonezul Kaminski Konrad.

La Veterani (sportivi peste 40 de ani) lupta a fost  câştigată de cehul Martin Michna, urmat de compatriotul său Ondrej Rathousky, iar pe locul trei a venit românul Timotei Giurgi.

În clasa fetelor situatţa a fost relativ simplă, Michaela Polivkova fiind cea care a reuşit să termine fără incidente parcursul celor doua zile, faţă de următoarea clasată, românca Andreea Goga, care a avut probleme tehnice în prima zi, fapt care a făcut să aibă o mare întârziere şi ca urmare să piardă şansele la câştigarea locului întâi.

Această ediţie a HEPN a contat şi pentru Campionatul Naţional de Hard Enduro, al cărui clasament de etapă este alcătuit prin însumarea timpilor în toate cele trei zile de concurs, adică s-au adăugat şi rezultatele obţinute la Prolog. Situaţia finală nu prezintă diferenţe la vârful clasamentului faţă de cea întâlnită în Cupa HEPN.

Photo credit: http://www.hepn.ro/

5:40 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:05 Primavara amintirilor

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2