loader
Foto

Agenda Bookfest 2014 - în direct la TVR 2 şi TVR HD - zilnic, de la ora 17.00

Zilnic, de la ora 17.00, la TVR 2 şi TVR HD sunt programate transmisiuni de la Romexpo.

 

Deschiderea Bookfest 2014 este disponibilă pe TVR+

În perioada 28 mai – 1 iunie, TVR 2 şi TVR HD au transmis zilnic, în direct sau înregistrat - de la complexul Romexpo din Bucureşti - cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014.

Agenda Bookfest 2014 este disponibilă online pe TVR+

Din studioul TVR amenajat la Romexpo, Cătălin Sava a moderat, zilnic timp de o oră, discuţii cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Dezbaterile au fost completate de cele mai importante evenimente Bookfest – „culese” de Corina Dobre, atentă la tot ceea ce s-a întâmplat la fiecare stand prezent la acest mare eveniment cultural internaţional.

Ceremonia de deschidere oficială a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014 a fost transmisă în direct de TVR 2 şi TVR HD - miercuri, 28 mai, de la ora 12.00 şi în reluare, de la ora 17.00. De altfel, telespectatorii TVR 2 şi TVR HD au putut urmări de miercuri până duminică – zilnic - de la ora 17.00, un program special de o oră de la Bookfest – 2014.

Câteva dintre personalităţile cu care Cătălin Sava a discutat pe parcursul celor cinci zile în studioul TVR de la Bookfest au fost: Nora Iuga, Ovidiu Şimonca, George Neagoe, Tudor Bănuş, Daniel Cristea-Enache, Cristina Pitcoschi, George Banu, Bedros Horasangian, Ioan Bogdan Lefter, Gheorghe Florescu, Emil Hurezeanu, Eugen Uricaru, Liliana Corobca, Emil Brumaru, Magda Carneci, Radu Mareş, Gabriela Adameşteanu, Emil Hurezeanu, Vasile Andru, Cristian Tudor Popescu, Doru Buşcu, Carmen Muşat, Florin Iaru, Alex Ştefănescu, Simona Popescu, Ovidiu Enculescu.

Pentru că Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Polonia, telespectatorii au putut afla informaţii despre volumele cu care această ţară participă la evenimentul de la Bucureşti, l-au putut cunoaşte pe Tomasz Kluz (de la institutul Polonez), iar Corina Dobre a transmis în direct momentele cheie de la lansarea autobiografiei Danutei Wałęsa, soţia fostului preşedinte polonez Lech Wałęsa.

Duminică, de 1 iunie, transmisiunea TVR a cuprins şi o reflectare mai largă a ceea ce s-a întâmplat la Bookfest Junior. Corina Dobre a trecut în revistă activităţile pentru copii care au avut loc în cadrul Salonului Internaţional de Carte de la Bucureşti.

*

Şi campania TVR 2 Citeşte româneşte a avut sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 2, o ediţie legată de o lansare importantă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest – 2014. Exact în ziua când Gabriela Adameşteanu lansează volumul său„Anii romantici” la Bookfest, telespectatorii au putut să o urmărească pe autoare stând de vorbă cu gazda emisiunii, Ioan Buduca, despre nou-lansatul volum inedit de amintiri.

13:00 Da sau nu ?

Film* Da sau nu ? (Do i say i do ?-SUA, 2017) PREMIERĂ

Regia: Kevin Connor

Cu: Becca Tobin, Ryan Kelly

* Comedie romantică. Printr-un concurs de împrejurări, tânăra scriitoare Jessica Bender e nevoită să lucreze cu editorul Mike Pryce, nimeni altul decât fostul ei iubit. În timp ce se străduiesc să se comporte ca doi profesionişti civilizaţi, Jessica şi Mike descoperă că scânteia dintre ei încă nu s-a stins de tot.

Redactor: Delia Clonaru

14:40 Drag de România Noastra2! Sezon Nou

Concert*Drag de România Noastra2 ! Sezon Nou

* Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#tvr2