loader
Foto

TVR 2 difuzează dezbaterea „Alexandru Ioan Cuza – Omul şi timpul său”

Pe 24 ianuarie, la 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, profesorul Adrian Cioroianu împreună cu invitaţii săi au discutat despre rolul pe care Cuza l-a avut în istoria ţării. Dezbaterea a fost difuzată pe TVR 2 şi, online pe TVR+.

 

Dezbaterea este disponibilă online pe TVR+.

TVR 2 a programat sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 13.00, dezbaterea moderată de istoricul Adrian Cioroianu cu titlul: Alexandru Ioan Cuza – Omul şi timpul său. Invitaţii săi sunt: conf.univ.dr. Cristina Gudin, de la Facultatea de Istorie din Bucureşti, şi cercetătorul ştiinţific Bogdan Popa, de la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga" din Bucureşti. Ei vor discuta despre modul în care nu greşelile, ci faptele mari ale lui Alexandru Ioan Cuza l-au dus spre o abdicare forţată.

Admirat de unii şi contestat de alţii, Alexandru Ioan Cuza a rămas pentru români şi istoria românilor omul „Micii Uniri de la 1859”, care, după 7 ani de glorioasă domnie, a avut alţi 7 ani de dureros exil printre străini, acolo unde a trecut în nefiinţă fără să-şi mai revadă ţara.

Cu istoricul Adrian Cioroianu vă puteţi întâlni în fiecare zi pe canalele TVR 2 şi TVR Internaţional, la emisiunea „Cinci minute de istorie cu Adrian Cioroianu”. Colecţia completă o găsiţi aici.


La împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, Televiziunea Română a pregătit o serie de transmisiunii în direct şi ediţii speciale din marile oraşe ale ţării. Programul complet poate fi consultat aici.

2:10 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

2:55 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2