loader
Foto

Concertul dedicat veteranilor de război - joi, 21 mai, la TVR 2

Cu ocazia Zilei Veteranilor, Ministerele Apărării Naţionale şi de Interne în parteneriat cu TVR şi Societatea de Radiodifuziune au organizat spectacolul „Sacrificiul impune respect”. Evenimentul a fost difuzat joi, 21 mai, pe TVR 2, de la ora 20:10.

 

MIRUNA IONESCU

Din 2007, ziua de 29 aprilie a devenit „Ziua Veteranilor de Război”, iar cu această ocazie în toate garnizoanele şi unităţile din ţară au loc ceremonii de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război şi numeroase spectacole şi expoziţii dedicate celor care au luptat pe front.

În 2015, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne - în parteneriat cu TVR 2 şi SRR - au organizat concertul „Sacrifiul impune respect”, la care au cântat şi interpretat cele mai mari nume ale muzicii.

Prezentat de gazda emisiunii Popasuri Folclorice Miruna Ionescu – pe scenă au urcat: Felicia Filip, Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriş, Gheorghe Roșoga, Margareta Clipa, Grigore Leșe şi grupul bărbătesc din Libotin, judeţul Maramures, Ovidiu Somes Purdea,  Olimpia Guzu şi Oana Matei. Aceştia au fost acompaniaţi de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, avându-l dirijor pe Aurel Gheorghiță; Orchestra de muzică populară a Radiodifuziuni Române, cu dirijorul Adrian Grigoraţ şi  Ansamblul de călușari „Romanați” din judeţul  Olt.

„«Sacrificiul impune respect» este concert  extraordinar dedicat veteranilor de război, în semn de respect şi preţuire pentru cei care şi-au pus viaţa în slujba apărării ţării noastre. În acest an, declarat Anul veteranilor de război,  se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, iar concertul reprezintă un bun prilej de întâlnire, prin care să-i sărbătorim în onor şi cântec pe aceşti bravi români. Totodată acest concert este un omagiu adus veteranilor de război, din cer sau de pe pământ”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a evenimentului.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă în jur de 20.000 de veterani de război, 760 văduve de război şi aproximativ 102.000 de văduve de veterani de război.

Photo credit: Eugen Mihai, Petrică Mihalache

4:20 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:10 Cei cinci faimoşi (R)

Film * Cei cinci faimoşi (Fünf freunde-Germania, 2012)

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2