loader
Foto

Galerie foto

TVR 2 difuzează concertele Concursului Enescu 2014

De luni până vineri, de la ora 13:00, telespectatorii TVR 2 se pot bucura de o serie de concerte susţinute în cadrul Concursului Internațional „George Enescu”, desfășurat între 6 și 27 septembrie 2014.

 

Concertele vor fi disponibile pe TVR+.

Luni, 3 noiembrie, începând cu ora 13:00, la TVR 2 este programată prima parte a Galei de deschidere a Concursului Enescu. În programul concertului figurează lucrări de George Enescu şi Felix Mendelssohn-Bartholdy. Solist este Alexandru Tomescu.

Marţi, 4 noiembrie, în a doua parte a Galei de deschidere a Concursului Enescu, puteţi asculta un concert pentru pian şi orchestră semnat de Edward Grieg.

Miercuri, joi şi vineri sunt transmise concerte din semifinala secţiunii Vioară, cu soliştii Stepan Lavrov (Rusia), Fedor Roudine (Franţa) şi, respectiv, Yoon Yang (Coreea de Sud).

Cu o tradiție de a lansa artiști deveniți mari nume ale muzicii clasice de astăzi, Concursul “George Enescu” consolidează, alături de Festivalul Enescu, importanța României ca jucător pe piața culturală internațională. Reprezintă deopotrivă o oportunitate pentru tinerii muzicieni din România și din întreaga lume precum și un brand care vorbește despre identitatea culturală a românilor.

 

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

12:30 Duminica filmului românesc

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă, ecranizare a romanului omonim de Marin Preda. Povestea destrămării unei familii țărăneşti tradiţionale, pe fondul unor mutaţii sociale ireversibile care au loc în anii '30 ai secolului XX, în ciuda încercărilor disperate ale lui Ilie Moromete, capul familiei, de a-i ţine împreună pe toţi membrii familiei şi a nu-şi vinde din pământ.

Redactor: Gabriela Onea

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2