loader
Foto

TVR 2 difuzează cea mai recentă ecranizare a Marilor Speranţe

Realizat în 2012, pelicula inspirată din romanul lui Charles Dickens îi aduce laolaltă pe câţiva dintre cei mai cunoscuţi actori britanici: Jeremy Irvine, Ralph Fiennes şi Helena Bonham Carter. Filmul e difuzat sâmbătă, de la ora 20:10.

 

Aceasta este cea mai recentă ecranizare a romanului lui Charles Dickens, povestea tânărului orfan al cărui destin este schimbat de un binefăcător misterios. Darul primit îi oferă lui Pip ocazia de a pătrunde în înalta societate londoneză, dar şi şansa de a ajunge la inima Estellei, de care soarta sau ceva mult mai întunecat pare să-l ţină departe.

Filmul regizat de Mike Newell este a şaptea ecranizare a romanului lui Dickens, iar filmările au avut loc în Marea Britanie, lângă Londra şi în Kent. Actorul Jeremy Irvine, care interpretează rolul principal din film (Pip), mărturisea că iniţial s-a simţit intimidat de personajul său şi i-a fost greu să-l adapteze pe Pip personalităţii sale. „Am vrut să-l fac pe Pip un personaj mai puternic şi mai ambiţios faţă de adaptările anterioare”, spunea el la premiera filmului din 2012, la BFI London Film Festival.

Care este noutatea pe care o aduce pelicula lui Mike Newell (regizor) şi David Nicholls (scenarist)? În primul rând finalul iese din tiparul filmelor de până acum – ne anunţă The Guardian.

Dickens a scris două variante de final pentru romanul său, prima dintre ele – în care Pip şi Estella se întâlnesc întâmplător în Piccadilly, vorbesc puţin, apoi o iau pe drumuri diferite pentru totdeauna – a fost critică de unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai autorului. A doua variantă – Pip şi Estella se întâlnesc după mult timp şi rămân împreună – nu rezonează deloc cu trăsăturile şi comportamentul personajelor. Astfel că aici apare miza în noua ecranizare: finalul va evidenţia în final caracterul lui Pip.

„Pentru Newell, elementul cheie care a lipsit din ecranizările anterioare a fost faptul că – aşa cum o spune chiar el – romanul e «o poveste despre doi oameni abuzaţi şi emoţional deterioraţi»”, consemna The Guardian. Astfel că filmul din 2012 încearcă să calibreze personajele din film la adevăratul caracter descris de Dickens. „Cu cât analizezi mai mult, cu atât îţi dai seama că Pip de multe se comportă într-un mod extrem de neplăcut. La fel ca Estella, el a fost deformat de educaţia pe care a primit-o. Ce-i fascinant la el este că – de multe ori – e de fpat un autoportret al lui Dickens. E ca şi cum Dickens ar fi încercat să fie sincer despre el însuşi”. (The Guardian)


1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2