loader
Foto

TVR 2 dedică „Duminica filmului românesc” maestrului Toma Caragiu

În 2 martie, îl puteţi revedea pe marele actor în filmele „ B.D. intră în acţiune ” (de la oua 14.10) şi „ A ctorul şi sălbaticii ” (de la ora 20.10).

 

În această duminică, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” actorului Toma Caragiu, programând difuzarea a două filme în care acesta a interpretat roluri memorabile. Este vorba de: „B.D. intră în acţiune” (de la ora 14.10) şi „Actorul şi sălbaticii” (de la ora 20.10).

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, este programată comenia: „B.D. intră în acţiune” – realizată în 1970, în regia lui Mircea Drăgan. Alături de Toma Caragiu distribuţia cuprinde alţi mari actori precum: Dem Rădulescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani şi mulţi alţii.

Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul Cristoloveanu şi câinele Costel - pe scurt, Brigada Diverse - anchetează două cazuri de furt aparent banale. Lucrurile se complică, însă, în momentul în care pistele duc către o adevărată reţea de infractori. Printre aceştia se numără şi vestitul "trio" format din Gogu, Trandafir şi Patraulea, ale căror încercări de a scăpa din situaţii dificile sunt pline de un comic irezistibil.

De la ora 20.10 este programată drama „Actorul şi sălbaticii”, un film inspirat de viaţa actorului Constantin Tănase, vedetă a teatrului românesc de revistă în perioada interbelică.

Teatrul Vox, condus de Costică Caratase, un celebru actor de revistă, pregăteşte un spectacol în care numărul de rezistenţă este o virulentă satiră la adresa nazismului şi a Gărzii de Fier. Caratase şi textierul său, Ionel Fridman, sunt somaţi de legionari să renunţe, însă Caratase rezistă eroic presiunilor.

 

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

4:20 Documentar 360°GEO (R)

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010)

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2