loader
Foto

Tranziţia, într-un film de Pintilie: Niki Ardelean, colonel în rezervă

„Niki Ardelean, colonel în rezervă”, în regia lui Lucian Pintilie, este filmul pe care vă invităm să îl urmăriţi duminică, 10 mai, la TVR 2, de la ora 22: 10.

 

Colonelul în rezervă Niki Ardelean îşi pierde fiul într-un accident şi e pe punctul de a pierde legătura cu fiica lui care urmează să plece cu soţul în America.

În paralel, are loc şi confruntarea dintre două imagini paterne. Spre deosebire Niki cel conservator, cuscrul său, Flo, este deschis spre tot ce e modern şi întruchipează omul nou al tranziţiei. Figura sa autoritară şi influenţa pe care o are asupra membrilor familiei sale îi erodează lui Niki autoritatea.

Este ultimul film (artistic, de lung metraj) pe care l-a realizat regizorul, acum în vârstă de 82 de ani. „Tertium non datur”, pe care l-a regizat în 2006 şi care este şi ultima sa creaţie, are un scurtmetraj.

O retrospectivă integral a filmografiei lui Lucian Pintilie a avut loc la Muzeul de Artă Modernă din New York, în 2012.

În distribuţie apar: Victor Rebengiuc, Razvan Vasilescu, Coca Bloos, Serban Pavlu, Dorina Chiriac, Andreea Bibiri, Alexandru Bindea.

La ediţia din 2003 a Festivalului de la Cannes România a fost reprezentată de „Nicki Ardelean, colonel în rezervă”, film realizat după scenariul scris de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu. Pelicula a putut fi vizionată la secţiunea Quinzaine des réalisateurs.

Filmul este o coproducţie Franţa-România.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

* Vinete umplute cu orez șsi legume, supă de fasole boabe.

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2