loader
Foto

Galerie foto

Transparența și eliminarea birocrației încă sunt un deziderat în Europa

Unificarea reală a Europei se poate face doar prin uniformizarea legislației. Spălarea de bani, reconfigurarea mafiilor și corupția nu pot fi combătute fără creșterea transparenței și reducerea birocrației.

 

Europa 360°

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Italia, Polonia, Croația și Slovenia.

Mafia italiană din serialele anilor 80 nu a dispărut cu totul. Jurnaliștii de la RAI o descoperă chiar la Roma, modernizată și globalizată, conectată la traficul de droguri din America de Sud. Oamenii legii se luptă cu ea dar caracatița e extinsă la toate nivelurile iar rezultatele încă nu sunt semnificative.

Investițiile în centrale eoliene au explodat în Polonia. Ca și în România, investigațiile oficiale constată că procesul de înființare a fermelor eoliene a fost de multe ori efectuat în condiții de conflict de interese, prin lipsă de transparență și afectat de acte de corupție. Iar societatea civilă poloneză nu este lipsită de reacție.

Tratate internaționale vechi de secole stabilesc dreptul ca actuala Bosnia- Herțegovina să aibă ieșire la Marea Adriatică. Dar cei doar șase kilometri de acces separă zona Dubrovnik de restul Croației, făcând obligatorie trecerea de două ori prin vamă. Intrarea Croației în UE a complicat și mai tare lucrurile iar soluțiile posibile sunt dintre cele mai neașteptate.

Acordeonul este un instrument emblematic pentru folclorul și tradițiile din Slovenia. Dar producția de acordeoane tradiționale nu a fost posibilă pe plan local din cauza legislației și birocrației. Prin urmare aceste acordeoane sunt produse deocamdată în Austria.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European. (w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 15.02.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 16.02.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 15.02.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 16.02.2015 de la ora 12:30).

 

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2