loader
Foto

Galerie foto

The Piano Guys, senzația muzicală a internetului, vine în concert la TVR 2

În prima zi a lui 2016, la TVR 2 ajunge formația care a surprins internetul prin creativitatea sa muzicală. De la ora 17:00, urmăriți concertul The Piano Guys at Red Butte Garden.

 

The Piano Guys ținut la Red Butte Garden, în SUA, în 2013. Trupa provine din statul american Utah şi se bucură de o ascensiune meteorică datorită auto-promovării pe internet cu o serie de videoclipuri originale. Alcătuită din Steven Sharp Nelson la violoncel şi Jon Schmidt la pian, trupa are în repertoriu atât creaţii proprii, cât şi interpretări ale unor piese celebre, de succes. Spectacolul a fost întregit nu numai de colaborarea cu grupuri vocale (de exemplu la piesele „Somewhere Over the Rainbow” şi „Simple Gifts”), dar şi cu instrumentişti.

Astfel, pentru piesa lui Beethoven „Five Secrets” mai mulţi muzicieni au fost aşezaţi în sală, printre spectatori, iar la momentul potrivit ei s-au ridicat în picioare şi au interpretat partitura pe rând, efectul fiind acela de un flash mob orchestral. Din programul spectacolului susţinut de The Piano Guys au mai făcut parte versiuni ale unor hituri interpretate de Adelle, One Direction, David Guetta, Christina Perri precum şi teme muzicale din „Mizerabilii” sau „Războiul stelelor”.

The Piano Guys, care a semnat în 2013 un contract cu Sony Masterworks, este format din cinci americani din statul Utah: Jon Schmidt -pian; Steven Sharp Nelson-violoncel; Al Van Der Beek- responsabil cu muzica și înregistyrările; Paul Anderson-producătorul; și Tel Stewart, responsabil cu editrea și partea video.

În mod curios, ei au format un grup în urma unui anunț pe care Paul Anderson l-a postat, prin care-și căuta muzicieni care să-l ajute cu promovarea magazinului său de instrumente muzicale din St. George. Format inițial ca un mijloc alternativ de promovare, magazinul lui Anderson a început să producă fascinantele clipuri Youtube care au devenit o marcă definitorie pentru The Piano Guys.

Clipurile video elaborate, care arată peisajele incredibile ale statului Utah, aveau numai în 2013 peste 160 milioane de vizualizări. În medie, ei cresc cu circa 4000 de abonați în fiecare zi, iar canalul lor are peste 500.000 de vizualizări zilnic.

„Pasiunea noastră este să amplasăm pianele și violoncele în locații inedite”, spune Paul Anderson. „Le-am pus pe stânci înalte de 30o metri, pe trenuri în mișcare. Ne place la nebunie sa face aceste clipuri”.

 

10:30 Natură şi aventură

* Redifuzare

*Cautare de albine salbatice in Carpatii Orientali, partea a 2-a

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas, Dan Curean

11:00 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 14 mai //

(Reluare)
 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2