loader
Foto

Telecinemateca ni-l prezintă pe „Domnul Verdoux”

Miercuri, 12 august, de la ora 19:30, la TVR 2 ne-am întâlnit cu Charles Chaplin în rolul domnului Verdoux. Amfitrionul Telecinematecii a fost, ca de obicei, Radu F. Alexandru.

 

Domnul Henry Verdoux, aparent cel mai paşnic şi sensibil om de pe suprafaţa pământului, este, în realitate, un odios criminal în serie.

Ca să-şi poată întreţine familia, domnul Verdoux ia o hotărâre neaşteptată şi se lansează într-o carieră stranie. Începe să se căsătorească cu femei vârstnice şi pline de bani, pe care le omoară pentru a le moşteni averea.

Într-o zi cunoaşte o femeie tânără care îl induioşează cu povestea sa, cu speranţa acesteia într-o viaţă mai bună şi, cuprins de remuscări, îi ia din mână paharul cu vin otrăvit şi o lasă să supravieţuiască.

Domnul Verdoux (MONSIEUR VERDOUX-SUA, 1947)

* Comedie.

Durata: 119 minute

Regia: Charles Chaplin

Cu: Charles Chaplin, Mandy Correll, Allison Roddan

8:00 Ploey, Inimă de Viteaz

Film animatie* Ploey, inimă de viteaz (Ploey-you never fly alone-Islanda, Belgia, 2018)

Regia: Arni Asgeirsson

Voci: CRBL, Tudor Crăciun, Răzvan Popa, Andreea Istrate

*Film de animaţie. Ploey este un pui de fluierar care nu reuseste să învete să zboare, asa că e abandonat de familia lui când vine timpul migratiei de iarnă. Cu ajutorul prietenilor săi, Ploey îsi va pune la bătaie toate abilitătile pentru a trece peste frigul arctic, dar si pentru a scăpa cu viată din calea unor duşmani periculosi.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Corina Feleagă

9:35 Primavara amintirilor

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2