loader
Foto

Telecinemateca aduce la TVR 2 „Ferma suspiciunilor”

Miercuri, 2 decembrie, de la ora 20:10, la TVR 2 am avut parte de suspans şi de o întâlnire cu două dintre figurile reprezentative ale cinematografiei franceze: Alain Delon şi Simone Signoret.

 

Filmul Ferma suspiciunilor (Les granges brûlées – Franţa, 1973) poartă semnătura regizorului Jean Chapot. Pe Alain Delon îl întâlnim în rolul unui judecător care anchetează o crimă, iar Simone Signoret joacă rolul unei mame autoritare.

În plină iarnă, lângă Montpellier, cadavrul unei femei elegante este descoperit într-o maşină abandonată, iar bănuielile cad asupra familiei care deţine ferma din apropiere. Judecătorul Pierre Larcher, trimis să ancheteze crima, avansează cu greu prin hăţişul de informaţii contradictorii, dar nu se poate împiedica s-o simpatizeze pe vajnica fermieră Rose, care-şi apără familia ca o leoaică.

Asupra fiului cel mare al lui Rose planează acuzaţia de crimă, când acesta nu poate dovedi ca nu a lipsit de acasă în noaptea când femeia a fost asasinată. El nu doreşte să divulge faptul că are o relaţie cu soţia fratelui său. Apoi, se dovedeşte că fiul cel mic a luat o parte din bani. Rose încearcă să-şi apere fiii şi să distragă atenţia judecătorului.

Simone Signoret, cu peste 70 de roluri în filme, are un palmares bogat, cu un premiu Cesar, un premiu Emmy, trei premii BAFTA şi un Urs de Argint. Alain Delon este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi; a câştigat Ursul de Aur de Onoare din partea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi a fost numit  Officier al Ordre national du Mérite (1995) şi Chevalier al Légion d'honneur (1991).

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2