loader
Foto

Ştefan Agopian -„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

La TVR 2, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar - la Campania „Citeşte Româneşte”

 

Citeşte Româneşte

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Campania „Citeşte Româneşte” prezintă, în această săptămână, volumul lui Ştefan Agopian-„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

La TVR 2, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Ştefan Agopian-„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar, Ioan Buduca - eseist, critic literar, publicist, precum şi gazdă a acestui program - va prezenta o lucrare reprezentativă pentru Ştefan Agopian – laureată în acest an cu Premiul revistei „Observator cultural”,  secţiunea „Memorialistică”.

Este un volum de amintiri în care autorul Ştefan Agopian schiţează traseul pe care un tânăr din România comunistă trebuia să-l parcurgă dacă dorea să publice şi să fie recunoscut ca scriitor. Pentru el, drumul parcurs a fost unul sinuos, cu multe obstacole şi cu o lungă perioadă de aşteptare - până la apariţia primei cărţi. A fost student, felcer în armată, apoi şomer – timp în care a stat mai mult ascuns, pentru a nu fi prins de miliţie şi acuzat de parazitism – însă nu s-a demoralizat, fiind convins că destinul său este să ajungă scriitor. Ştefan Agopian ne oferă o descriere plină de umor a drumului său prin viaţă, presărată cu dezvăluiri picante despre unii reprezentanţi de marcă ai literaturii române.

TVR 2 a lansat în 2014 campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după Filmul de Oscar - o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

22:00 Numele Trandafirului

Film* Numele trandafirului (Il nome della rosa-Italia, Germania, 2019) PREMIERĂ

*Partea a patra (din 4)

Regia: Giacomo Battiato

Cu: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio

* Miniserie, dramă-adaptare a romanului omonim de Umberto Eco. În 1327, Papa Ioan al XXII-lea şi Ludovic IV de Bavaria sunt în război. Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă. Abatele îl roagă pe William, cunoscut drept o minte luminată, să cerceteze moartea misterioasă a unui tânăr călugăr. În scurt timp, incidentele tragice încep să se ţină lanţ, iar Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

*

Redactor Adriana Vulpe

23:55 Rivalii (R)

Rivalii

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2