loader
Foto

Galerie foto

„Stai cu mine, omule, să-ți cânt”, întâlnire cu Constantin Enceanu

În ediția de sâmbătă a emisiunii Popasuri Folclorice, Miruna Ionescu v-a dat întâlnire cu interpretul cântecului oltenesc: Constantin Enceanu.

 

MIRUNA IONESCU
Popasuri folclorice

UPDATE. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Oltenia. Pământ scăldat în soare, brăzdat de ape molcome, un  tăram plin de mister, autenticitate și farmec,  în care filosofia omului simplu de la țară dă forță cuvântului din cântecele oltenilor.”

Am ajuns pe meleagurile oltenești pentru a ne întâlni cu Constantin Enceanu. L-am găsit la el acasă în Craiova, alături de cei dragi, de soție, copii și nepoțică. Ne-a condus pe drumul vieții lui, în satul copilăriei Vișina Nouă, la casa părintească,  la școala unde a învățat cel mai bine ce înseamnă omenia, smerenia, credința, dar și ambiția fără de care nimic, spune artistul, nu ar fi realizat în carieră.

Am cunoscut oamenii satului , pe care privindu-i am avut senzația cum crâmpeie din scrierile lui Marin Sorescu prind viață. Ne-am încântat privirile cu peisajele de la câmpie și le-am descoperit frumusețea de la răsărit până la apus . „Și pentru că nouă, echipei Popasuri Folclorice, ne place să surprindem și de data aceasta am înregistrat o premieră . Pentru prima dată în viața lui, Constantin Enceanu a cântat pe Dunăre.  Ce a ieșit? Am să îi las pe telespectatori să descopere sâmbătă de la ora 13.00”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a emisiunii.

Despre emisiune:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice  scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând  zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#tvr2