loader
Foto

„Sissi: destinul unei împărătese", ultima parte a trilogiei | VIDEO

Nu pierdeţi sâmbătă, 9 ianuarie, ora 20:10, cel de-al treilea film în care Romy Schneider o interpretează pe tânăra împărăteasă a Austriei, în regia lui Ernst Marischka.

 

Dramă, ultimul film din trilogia „Sissi”.

La întoarcerea din Ungaria, unde obţinuse sprijinul politic important al contelui Andrassy, Sissi se îmbolnăveşte grav de tuberculoză şi, la sfatul medicului, pleacă să se recupereze în Madeira şi Corfu.

Deprimată, ducând dorul soţului şi al fetiţei sale, tânăra împărăteasă începe să-şi revină doar cu ajutorul mamei ei, vesela ducesă Ludovika. După multe luni de despărţire, reuniunea cu Franz Iosif are loc la Veneţia, cu ocazia unei vizite oficiale, în splendida piaţă San Marco.

SISSI: DESTINUL UNEI ÎMPĂRĂTESE (SISSI: SCHICKSALSJAHRE EINER KAISERIN – Austria, 1957)
Regia: Ernst Marischka
Cu: Romy Schneider, Karlheinz Bohm, Magda Schneider

Regizorul Ernst Marischka avea în plan să facă în 1957 şi cel de-al patrulea film dedicat împărătesei Sissi, dar în ciuda unui onorariu imens, actriţa Romy Schneider a refuzat categoric să mai joace într-o nouă continuare a seriei, aşa că a rămas doar actuala trilogie.

Cu toate acestea, 16 ani mai târziu, Romy Schneider s-a reîntors pe platourile de filmare pentru a interpreta încă o dată rolul lui Sissi. S-a întâmplat în 1973, în filmul Ludwig regizat de Luchino Visconti, despre viaţa regelui Bavariei care era îndrăgostit de vara sa, frumoasa Sissi. În acest film, Romy Schneider are rolul principal feminin interpretând-o pe Sissi, care acum era împărăteasa Austriei de 10 ani şi se transformase într-o femeie cinică şi dezamăgită.

(w500)

4:45 Documentar 360°GEO (R)

* Insulele Capului Verde: broscuţele salvate de câini (Cap-Vert, les chiens au secours des tortues, Franţa-Germania, 2019)

*Pentru ţestoasele marine, plajele insulelor Capului Verde reprezintă unele dintre cele mai importante locuri din lume pentru depunerea ouălor. Din păcate, multe ţestoase femelă cad victime braconajului când se întorc pe ţărm.

De peste 3 ani, drone cu infraroşu survolează noaptea plajele pline de cuiburi. Metoda, dezvoltată de o echipă a Turtle Foundation, a redus considerabil actele de braconaj, dar nu a dus la arestarea autorilor. Aşa că doi câini labrador, Kelo şi Karetta , au fost dresaţi special în Elveţia pentru a pune capăt acestei practici barbare, prin luarea urmei braconierilor.

(Reluare)

5:45 Istorii de bun gust (R)

(Reluare)
 
„Duelul pianelor”, cu Adrian Enache, Ovi şi Ilinca Băcilă, din nou la TVR 2!

Din această primăvară, Adrian Enache ne aşteaptă din nou la „Duelul pianelor”, o „şuetă unde toată lumea cântă, râde, improvizează, şicanează în ...

„Parlez-vous francophonie?” de Ziua Internațională a Francofoniei

Deși Bucureștiul a rămas „Micul Paris” doar în poveștile din altă epocă, iar franceza nu prea se mai aude pe stradă sau în familie, ne simțim în ...

Sărbătoarea diversității culturale: „E vremea Carnavalului! Lunea Curată – Kathara Deftera” | VIDEO

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în colaborare cu Uniunea Elenă din România, a organizat în luna martie 2025, ediția a XV-a a ...

 

#tvr2