loader
Foto

„Sissi: destinul unei împărătese", ultima parte a trilogiei | VIDEO

Nu pierdeţi sâmbătă, 9 ianuarie, ora 20:10, cel de-al treilea film în care Romy Schneider o interpretează pe tânăra împărăteasă a Austriei, în regia lui Ernst Marischka.

 

Dramă, ultimul film din trilogia „Sissi”.

La întoarcerea din Ungaria, unde obţinuse sprijinul politic important al contelui Andrassy, Sissi se îmbolnăveşte grav de tuberculoză şi, la sfatul medicului, pleacă să se recupereze în Madeira şi Corfu.

Deprimată, ducând dorul soţului şi al fetiţei sale, tânăra împărăteasă începe să-şi revină doar cu ajutorul mamei ei, vesela ducesă Ludovika. După multe luni de despărţire, reuniunea cu Franz Iosif are loc la Veneţia, cu ocazia unei vizite oficiale, în splendida piaţă San Marco.

SISSI: DESTINUL UNEI ÎMPĂRĂTESE (SISSI: SCHICKSALSJAHRE EINER KAISERIN – Austria, 1957)
Regia: Ernst Marischka
Cu: Romy Schneider, Karlheinz Bohm, Magda Schneider

Regizorul Ernst Marischka avea în plan să facă în 1957 şi cel de-al patrulea film dedicat împărătesei Sissi, dar în ciuda unui onorariu imens, actriţa Romy Schneider a refuzat categoric să mai joace într-o nouă continuare a seriei, aşa că a rămas doar actuala trilogie.

Cu toate acestea, 16 ani mai târziu, Romy Schneider s-a reîntors pe platourile de filmare pentru a interpreta încă o dată rolul lui Sissi. S-a întâmplat în 1973, în filmul Ludwig regizat de Luchino Visconti, despre viaţa regelui Bavariei care era îndrăgostit de vara sa, frumoasa Sissi. În acest film, Romy Schneider are rolul principal feminin interpretând-o pe Sissi, care acum era împărăteasa Austriei de 10 ani şi se transformase într-o femeie cinică şi dezamăgită.

(w500)

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: 'Cum scapam de jocurile de noroc?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

* Secretele Muzeului Antipa

Printr-un joc de cautare de comori la Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa, Adriana Irimescu, insotita de elevi, descopera povestea prieteniei dintre Grigore Antipa si Emil Racovita, dar si alte secrete ale muzeului.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2