loader
Foto

Galerie foto

Serviciile publice de calitate sunt o marcă a civilizației europene

Dar privatizările devin necesare acolo unde se dovedește că statul nu este un bun administrator.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Croația și Polonia.

Valea Almăjului este o zonă izolată în munții Banatului cu circa 15000 de locuitori. În 2011, pe fondul crizei, guvernul a decis să închidă zeci de spitale, inclusiv cel din Bozovici. Puși în situația de a face cel puțin 2 ore până la cel mai apropiat spital, oamenii locului s-au organizat ca să susțină măcar un punct de asistență medicală.

Ca mai peste tot în Europa, transportul public local în Italia este în pierdere și trebuie subvenționat în toate orașele mari. Cu excepția Florenței, acolo unde o soluție inteligentă de privatizare a permis ca serviciul să intre pe profit și să nu mai apese pe bugetul orașului.

Osijek a fost cel mai industrializat oraș din Croația. Dar orașul a fost secătuit, mai întâi de război, apoi de privatizările dubioase ale fabricilor de stat. Noii magnați au cumpărat fabrici pe mai nimic, ca simplă investiție imobiliară. Ca și în România, astfel de fabrici sunt acum în lichidare.

În satele din estul Poloniei majoritatea locuitorilor au ocupații legate de agricultură. Ca și în România, populația are venituri mici, este îmbătrânită și are nevoie mai des de servicii medicale. Serviciul public de sănătate are însă dificultăți de finanțare și din această cauză, pentru anumite intervenții, se formează liste de așteptare.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:(w235)

- duminică 10.05.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.

- duminică 10.05.2015 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara.

- luni 11.05.2015 de la ora 12:30 pe TVR Timișoara.

- joi 14.05.2015 de la ora 0:30 pe TVR2

- sâmbătă 16.05.2015 de la ora 8:30 pe TVR2

 

 

15:45 Cei cinci faimoşi

Film* Cei cinci faimoşi (Fünf freunde-Germania, 2012) PREMIERĂ

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. Fraţii Julian, Dick şi Anne, împreună cu verişoara lor Georgina-poreclită George-şi căţelul Timmy se joacă de-a detectivii în vacanţă. Copiii vor avea ocazia să rezolve un caz real, fiindcă tatăl lui George, un renumit cercetător în domeniul energetic, este răpit în timp ce lucra la un proiect important şi secret.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Laura Bălan

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

* Vinete umplute cu orez șsi legume, supă de fasole boabe.

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2