loader
Foto

Zbor deasupra unui cuib de cuci

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST - SUA, 1975

 

Regia Milos Forman

Cu: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito

Dramă, ecranizare a romanului omonim de Ken Kesey. Ajuns la închisoare pentru corupere de minori, după o relaţie cu o fată de 15 ani, Patrick McMurphy se preface că ar fi nebun şi reuşeşte să obţină transferul într-un azil. În curând, însă, va constata că situaţia nu i s-a uşurat deloc. Asistenta-şefă, Mildred Ratched, o femeie aparent calmă şi amabilă, se dovedeşte a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care-i persecută. Încercând să mai încălzească atmosfera apăsătoare din ospiciu, rebelul McMurphy îşi îndeamnă colegii la jocuri de cărţi şi la partide de pescuit, scoţându-i din permanenta lor letargie. Falsul nebun îi declară război deschis tiranicei asistente şi nu-şi ascunde planurile de evadare; însă o petrecere nocturnă care scapă de sub control va avea consecinţe tragice pentru toţi cei implicaţi.

*5 premii Oscar - pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor principal, cea mai bună actriţă principală, cel mai bun scenariu

*6 premii Globul de Aur

*6 premii BAFTA

*2 premii David di Donatello

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

 

#tvr2