loader
Foto

Galerie foto

Seri de sâmbătă pe ritmuri de flamenco

Pe 8 august, de la ora 23:50, urmăriţi la TVR 2, TVR HD şi TVR+ concertul trupei spaniole Ultra High Flamenco din cadrul Festivalului Flamenco Bucureşti 2015.

 

Ambasada Spaniei în România şi Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Radio România, au organizat in luna iunie la Sala Radio, concertul trupei spaniole UHF (Ultra High Flamenco).

Prezenţa UHF la Bucureşti face parte dintr-un turneu internaţional derulat în oraşe ca Bratislava, Viena, Bucureşti, Sofia, Varşovia şi Budapesta, care a fost sprijinit de Agenţia Spaniolă pentru Cooperare Internaţională.

Cei patru muzicieni ai trupei: José Quevedo -chitară, Paquito González-percuţie, Alexis Lefevre-vioară şi Pablo Marian-contrabas au propus publicului din Bucuresti o incursiune în noile sonorităţi ale flamenco-ului instrumental.

Muzica lor a pornit de la o bază flamenco, pentru a ajunge la un stil propriu care s-a născut din influenţe de tango şi jazz, rezultând astfel ceea ce critica specializată de flamenco din Spania a numit „o utopie a flamenco-ului instrumental”.

Photo credit: http://ultrahighflamenco.com


13:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

14:35 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*Ep.3: Baden-Württemberg-Germania

Vizităm perla coroanei a regiunii Şvabia Alb-castelul Hohenzollern, palatul baroc Ludwigsburg, dar şi pe cel din apropiere-Monrepos, şi, în cele din urmă, insula Mainau de pe lacul Constanţa.

Redactor: Ştefan Asavei

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2