loader
Foto

Galerie foto

Sărbători pline de încântarea teatrului, pentru mari și mici, la TVR

Casa de producție TVR a propus telespectatorilor un strop din magia sărbătorilor răspândit în patru spectacole de teatru, producții noi, precum „Crăiasa zăpezii”, sau comori ale arhivei TVR, precum „Visul unei nopți de iarnă”, cu Florin Piersic.

 

  • „Micul Lord” – TVR 2, 24 decembrie, ora 10
  • „Crăiasa zăpezii” – TVR 2, 25 decembrie, ora 10 :10
  • „Visul unei nopți de iarnă” – TVR 1, 31 decembrie, ora 19 :00
  • „Scapino” – TVR 2, 4 ianuarie, ora 20 :10

Încă din ziua de Ajun, vă așteptăm la întâlnirea cu clasicul „Micul lord”, o bijuterie muzicală cu Dorina Chiriac în rolul micului lord Fauntelroy, alias Cedric Eroll, un băieţel American oarecare. Acesta, orfan de tată, află pe neaşteptate că bunicul lui,  lord englez,  a decis să-l aibă moştenitor, cu condiția să se despartă de locurile  şi prietenii copilăriei pentru a se conforma cerințelor bătrânului lord. Cum se va descurca micul viitor lord cu rigorile aristocrației britanice, descoperiți la TVR 2, la ora 10.

(w882) Micul lord


Pentru ziua de Crăciun v-am pregătit o premieră TV – preluarea unui spectacol de basm, „Crăiasa zăpezii”, unde dansul, cântecul și lumea copilăriei deschid porțile imaginației sub bagheta regizoarei Rosamunde Hutt. Prelucrare după povestea lui Hans Christian Andersen, spectacolul, care începe cu "A fost odată...", vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. "Crăiasa zăpezii" nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet. Spectacolul, cu o distribuție foarte tânără, este preluat de la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Rosamunde Hutt, autoare a peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre.

(w882) Crăiasa z

„Un moment deosebit într-o existență uniformă” – așa descrie, fermecând-o, scriitorul Alexandru Manea (Florin Piersic) întâlnirea cu tânăra și inocenta sa admiratoare, Maria Panait(Rodica Mandache), care îl va ajuta să redescopere, sub semnul nopții trecerii dintre ani, puritatea si dragostea, dând un nou sens vietii sale. Ce mod mai potrivit de a aștepta Noul An decât alături de TVR 1, cu acest romantic „Vis al unei nopți de iarnă”, spus prin cuvintele pline de umor ale lui Tudor Mușatescu, în interpretarea memorabilă a actorilor Florin Piersic și Rodica Mandache.

(w882) Visul unei

În prima luni a noului an, pe 4 ianuarie, vă invităm să redescoperiți un clasic al literaturii universale – „Scapino” de J. B. P. Moliere, în regia efervescentă și neconvențională a lui Alexandru Dabija, cu Horațiu Mălăele în rolul titular, cel al slujitorului care le face și le desface, le încurcă și le descurcă în cel mai pur stil Commedia dell'arte.

(w882) Scapino

Casa de producție a TVR vă dorește Sărbători fericite și un An Nou plin de sănătate, bucurii, împliniri și mult Teatru!

MICUL LORD
Dramatizare de Constantin Dicu, după romanul cu același titlu de Frances Hodgson Burnett
În distribuție: Eugen Apostol, Dorina Chiriac, Cornel Vulpe, Mirea Musatescu, Dumitru Anghel, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic, Stefan Mares, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mariana Procopie,  Manon Oprisan, Marius Toma, Catalin Buzoianu, Ion Arudeanu, Romeo Stavar, Cornelia Pavlovici, Carmen Palcu, Mirela Dinu , Vlad Ilicenco Cutulescu.
Redactor Daniela Andriescu; Director de imagine Cristian Nicolau
Regia artistica si adaptarea TV Constantin Dicu

CRĂIASA ZĂPEZII
de Charles Way după povestea lui Hans Christian Andersen

(w882) Crăiasa z

Traducerea  Ilinca Hărnuţ

În distribuție: Julieana Drăghici / Carla Oloş, Eliza Păuna, Mihai Cojocaru , Liliana Donici, Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu, Graţiela Teohari Duban, Eduard Petru Jighirgiu, Maria Ţăran, Ilinca Atanasiu
Coregrafia:  Violeta Dincă, Muzica: Eduard Petru Jighirgiu; Scenografia: Andreea Săndulescu
Echipa TV:
Regia tv: Gini Ignat, Producător: Diana Dumitru, Jurnalist TV: Jon Gostin, Organizator producție:       Marius Flonta; Scenografie tv: Roxana Lungoci şi Silvia Porojnicu; Director de imagine: Laurenţiu Popescu; Producător coordonator: Demeter András István
Regia artistica : Rosamunde Hutt


VISUL UNEI NOPȚI DE IARNĂ
de Tudor Mușatescu

(w882) Visul unei
Adaptarea TV Ioana Prodan și Dan Necșulea
In distribuție: Rodica Mandache, Florin Piersic, Matei Alexandru, Adela Marculescu, Margareta Pogonat, Stefan Radoff, Grigore Gonta, Bogdan Musatescu.
Asistent regie Viorica Petre; scenografie Dumitru Georgescu; Operator sef George Grigorescu; Regia de montaj Bergi Diradurian; Ilustratia muzicala  Lucian Ionescu
Regia Dan Necșulea


SCAPINO
De  J. B. P. Moliere

(w882) Scapino
Adaptare Alexandru Dabija
Scenografia: Sică Rusescu;
Regia: Alexandru Dabija
Distribuția: Horațiu Mălăele, Mircea Constantinescu, Valentin Teodosiu,George Alexandru, Valeriu Preda, Mircea Jida, Victoria Cociaș, Anca Băjenaru, Camelia Zorlescu.
Regia TV: Domnița Munteanu

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni. Producător coordonator: DEMETER András István.

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1170

Nu mai aveti loc la oras? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*SECRETUL REUSITEI-Mostenirea pasiunii pentru agricultură.. va dăinui !.

În multe familii , unde părintii si chiar bunicii sunt absolventi de studii universitare în domeniul agricol, fii au urmat aceeasi cale, continuând afacerea familiei sau făcându-si propria fermă lângă cea a părintilor.

CLUBUL FERMIERILOR ROMÂNI pentru o AGRICULTURĂ PERFORMANTĂ a organizat un program „Tineri lideri pentru agricultură” urmat de absolventii de studii superioare de specialitate de până la 35 de ani, care au părinti cu studii superioare în agricultură si care pot preda exploatatiile agricole ale familiei doar dacă sunt înregistrati deja la APIA. Noua generatie are o viziune actualizată pentru vremurile noastre , cu o deschidere pentru noile reguli si tehnologii, cu idei de business care duc la cresterea competitivitătii si la continuarea afacerilor de familie.

Pe malul Mostiștei, în judetul Călărasi, o fermă condusă de trei generatii de familia Daniliuc, a ajuns acum la 700 de ha de cultură vegetală. Tatăl său Artur, inginer agronom , a predat fiului său ferma, el retrăgându-se la balta sa de pescuit. Fiul, Marcello , născut în Italia, a absolvit facultatea în tară si a urmat si cursurile Programului de la CLUBUL FERMIERILOR ( Tineri lideri). Acestea l-au dus la digitalizarea si gestionarea tuturor proceselor de productie printr-o conexiune simplă la internet, de la dispozitive simple șsi usor de instalat cum ar fi senzori , statii meteorologice, drone sau imagini prin satelit, până la agricultura de precizie.Luarea deciziilor pe baza datelor reale duce la planificarea activitătilor agricole, la eficienta fermei șsi la cresterea profitabilitătii ei.

Viitorul se numeste Digitalizare. Aceasta ne va ajuta în agricultura conservativă. A dotat ferma cu o nouă semănătoare cu o tehnologie strip-tellage, un termen nou în agricultura noastră. Cu ea se fac mai putine treceri pe teren ca să nu se taseze solul , să nu-l răscolească pentru a nu pierde apa prin evaporare, să folosească brăzdarele semănătorii doar la adâncimea la care trebuie pusă sământa. La aceeasi trecere se încorporează si resturile vegetale ( materialul organic) si este plasat si îngrăsământul si sământa, bine testată si certificată. Viteza de lucru este între 9-11 km /h. Avantajele acestei tehnologii-reduce cantitatea de motorină de 2 până la 4 ori, reduce consumul de îngrăsăminte cu până la 50%, îmbunătăteste activitatea microorganismelor din sol șsi micsorează costurile de întretinere a tehnicii agricole si a pretului fortei de muncă.

Pentru cele 700 ha cu cultură mare are hale de depozitare dar șsi pentru adăpostirea utilajelor, pe 1200 mp. Buncărul semănătorii este împărtit pentru îngrăsăminte șsi seminte în proportie de 40 la 60, deci acest ansamblu efectuează simultan trei operatiuni-arat ( cu prelucrarea resturilor vegetale), aplicarea îngrăsămintelor șsi a semintelor. Lucrează indiferent de conditiile meteorologice șsi de starea solului.

Participă:Ing.Florian Ciolacu-dir. executiv C. F. R.

Ing.Marcello Daniliuc-fermier , com. Gurbănesti, jud. Călărasi

Un alt cursant al programelor de la C.F.R., la prima serie de „Antreprenori în agricultură 4.0 „ este Daniel , care cultivă 1300 ha cu 420 ha cu grâu, 100 ha porumb, 100 ha orz , 50 ha orzoaică pentru bere , 30 ha de floarea soarelui iar restul cu rapită.

Este absolvent al Facultătii de Management în agricultură, iar tatăl său Frătilă, inginer agronom, conduce o fermă alăturată.

ȘSi ferma lui Daniel are utilaje de ultimă generatie, de la semănătoarea de tip Strip-Tellage, la două drone pentru diferite tratamente șsi silobeguri de depozitare cu o capacitate de 6000 de tone. A accesat si fonduri europene. Si-ar dori în viitor încă o semănătoare , el făcând si prestări servicii mecanizate. La cei 41 de ani pe care îi are dorinta i se va îndeplini curând.

Digitalizarea si tehnologia folosită în agricuitura conservativă sunt deja realizate , doar vremea șsi vremurile să fie mai bune.

Participă: Ing. Sergiu Daniel Burnel-fermier , com. Padina , jud. Buzău

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:00 Pescar hoinar

*Pescuit pe lac... Redifuzare

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”... pe lacul Sătic, Ştefan a pescuit de pe mal şi din barcă, în căutarea păstrăvilor. A schimbat năluci, a încercat diverse stiluri de pescuit şi, până la urmă, munca i-a fost răsplătită... driluri pline de adrenalină, acrobaţii, poze frumoase şi eliberări aproape „ca la carte”. La rândul ei, Iulia a pescuit, la crap, pe lacul Tâncabeşti, alături de un francez, îndrăgostit iremediabil de România, Sylvain Remetter. Aventuri... aventuri... momente şi momente-pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2