loader
Foto

Galerie foto

Sâmbătă, Tiberiu Soare prezintă povestea din spatele mitului Madrigal

Pe 11 aprilie, Madrigal împlinește 52 de ani de existență. Sărbătorim această aniversare printr-o nouă ediție a emisiunii „Mituri muzicale românești”, unde Tiberiu Soare îl are invitat pe Virgil Ianțu.

 

MITURI MUZICALE ROMÂNEŞTI

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Invitatul special al emisiunii și „susţinător al mitului” - Virgil Ianţu - a cântat cu Madrigalul timp de 9 ani, sub bagheta maestrului Marin Constantin, care - prin vocaţia sa de căutător al frumosului – a avut o viziune extraordinară: rezistenţa în timp şi peste timp a creaţiei artistice: „Un interpret chemat trebuie să aibă darul căutării frumosului către infinit şi nu în forme statice, fixe, pentru că opera de artă cere tot timpul viaţă. Suntem în curgerea universală. A te rupe înseamnă a muri”, spunea el.

„Emisiunea are o încărcătură emoţională deosebită”, ne anunță realizatoarea ediției, Daniela Mitache. Pe 11 aprilie vom face cunoștință și cu noul proiect muzical de anvergură: „Cantus Mundi”. Proiectul, fondat de dirijorul Ion Marin, îşi propune să îi atragă prin cântec pe toţi copiii, fără discriminare. Aceştia se pot pregăti în şcolile lor şi vor susţine spectacole alături de Corul Madrigal.

(w882) Corul Madr

Cu peste 4100 de concerte, Corul Madrigal a fost înființat la 11 aprilie 1963 de profesorul Marin Constantin. De-a lungul existenței a primit numeroase premii și distincții în țară și în străinătate, iar în 1992 la Paris, Madrigal a fost declarat Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO.

Despre emisiune:

În fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, dirijorul Tiberiu Soare – moderatorul emisiunii – pune sub semnul dezbaterii câte un mit muzical, iar invitatul din platou va juca rolul de „susţinător” al mitului.  Discuţia va fi documentată de filme la temă, de declaraţii inedite ale fanilor... dar şi de „distrugătorul de mituri” al ediției. Echipa noii emisiuni de pe TVR 2 este formată din realizatorii Doru Ionescu, Nicu Cosma, Carmen Movileanu, Valentina Băinţan, Cristi Păunescu, Mihai Răzuş, dar şi regizorul Radu Mardari.

Prin „Mituri muzicale româneşti”, Televiziunea Română poate să îşi facă un titlu de glorie „realizând o serie de emisiuni dedicate acestor ambasadori ai muzicii româneşti, valorificând astfel materialele de arhivă”, spune Daniela Mitache, producătoarea TVR a emisiunii.

0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2