loader
Foto

Sâmbătă sărbătorim 11 ani de „Popasuri folclorice”

Din 14 martie, emisiunii de pe TVR 2 i se alătură Miruna Ionescu. Tânăra actriţă ne va conduce de acum înainte în noi popasuri prin lumea folclorului românesc. Săptămânal, de la ora 17:00.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Începem un nou sezon „Popasuri Folclorice” cu tânăra actriţă Miruna Ionescu, ghidul emisiunii care ne va purta prin călătoriile săptămânale în lumea folclorului românesc. Am ales să inaugurăm acest sezon cu câteva selecţii din Arhiva TVR, pentru că aici se află geneza istoriei televiziunii. „În mai bine de jumătate de secol, TVR a strâns - în imagini alb-negru şi color -frânturi de istorie. Prin ele, milioane de români au trăit la unison emoţii unice: mândrie, bucurie, tristeţe, îngrijorare, speranţă”, spune Maria Marin Tănase, producătoarea emisiunii.

În depozitele Arhivei TVR se află peste 200.000 de ore de imagini însumând mii de metri de bandă, zeci de mii de ore de filmare, sute de oameni care au muncit pentru a transforma televiziunea într-un spectacol al vieţii. Printre aceste casete se afla şi primele imagini, primele înregistrări, prima emisiune „Popasuri Folclorice”, din 2004.

Aşadar, pe 14 martie, de la ora 17:00, vom face o călătorie în istoria emisiunii şi vă vom aduce câteva din cele mai frumoase şi emoţionante cântece, tradiţii sau dansuri pe care le-am prezentat de-a lungul celor 11 ani. De asemenea, invitatul special va fi artistul Petru Rusu, unul dintre prietenii apropiaţi ai „Popasurilor folclorice”.

„Încă de la început emisiunea s-a distins prin calitate. Este timbrul acela care şi astăzi ne distinge de alte emisiuni de gen, un timbru pus cu îndemânare de realizatorii acestei emisiuni”, adaugă Maria Marin Tănase.

 

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Recital Bogdan Simion si Lautarii de Matase

Concert*

Dir. imagine Cristian Sbîngu

Regizor de montaj Cristian Burlacu

Regizor artistic Violeta Gorgos

23:25 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2