loader
Foto

Sâmbăta aceasta vizionăm, la Filmul de Oscar, producţia Printre gorile

Telespectatorii TVR 2 au ocazia să urmărească sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 20:10, Filmul de Oscar - Printre gorile, o producţie cu două premii Globul de Aur şi cu cinci nominalizări la Oscar.

 

Deţinător a două premii Globul de Aur (pentru cea mai bună actriţă şi cea mai bună coloană sonoră) şi cu cinci nominalizări la Oscar (pentru interpretare feminină, scenariu, sunet, montaj, coloană sonoră), Printre gorile (GORILLAS IN THE MIST) este o producţie SUA, din 1988, în regia lui Michael Apted, cu: Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris în rolurile principale.

Drama este inspirată după romanul autobiografic al cercetătoarei americane Dian Fossey. În anii '60, inspirată de antropologul Louis Leakey, Dian se dedică studierii primatelor.

Hotărâtă să salveze gorilele pe cale de dispariţie, eroina pleacă în Rwanda, unde are parte de tot felul de aventuri şi chiar ajunge să-şi rişte viaţa pentru a veni în apărarea animalelor vânate de braconieri.

La începutul acestui an, Google şi-a modificat logoul pentru a marca împlinirea, în 16 ianuarie 2014, a 82 de ani de la naşterea cercetătoarei americane Dian Fossey.

Zoolog renumit, Dian a studiat vreme de 18 ani un grup de gorile din Rwanda iar apoi a scris cartea "Gorillas in the Mist", apărută în 1983, în care combină cercetările ştiinţifice despre gorilele de munte din rezervaţia Karisoke Research Center cu detalii din viaţa ei de zi cu zi în Africa.

5:35 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:05 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2