loader
Foto

Galerie foto

„Puterea speranţei”, un captivant serial bazat pe evenimente şi personaje reale

Din 6 mai, TVR 2 vă propune o dramă care vă poartă în anul 1862, în timpul Războiului Civil American: serialul „Puterea speranţei” (MERCY STREET-SUA 2016-2017). De luni până joi, de la ora 23.00!

 

Mary Phinney, o văduvă aboliţionistă din New England şi Emma Green, fiica unei familii bogate care sprijină Confederaţia sudică se întâlnesc într-un spital din Virginia, într-un orăşel numit Alexandria, la graniţa dintre Nord şi Sud. Destinele lor se întretaie printre miile de soldaţi, civili, medici, răniţi şi sclavi fugari care populează oraşul. Serialul creat de Lisa Wolfinger și David Zabel se bazează pe evenimente şi personaje reale, ilustrând impactul conflictului atât pe linia frontului, cât şi în existenţa de zi cu zi americanilor obişnuiţi. „Suntem extrem de mândri de serialul „Mercy Street”, primul sezon a ajuns la 14 milioane de telespectatori și a fost declarat ca fiind al doilea ca popularitate după „Downton Abbey”, declara directorul PBS Beth Hoppe.

(oar_w460)

Cu personaje bine formate, fine detalii istorice ale perioadei și o bună cunoaștere a problematicii umane - dragoste, furie, teamă, lăcomie, disperare, mândrie, prostie, transformare - Războiului Civil American este văzut dintr-o perspectivă nouă, mai emoţionantă și mai intimă. Performanțele excelente ale actorilor dau un plus de valoare producţiei de televiziune. În centrul poveştii se află actorii Mary Phinney (Mary Elizabeth Winstead), Emma Green (Hannah James) Josh Radnor, în rolul doctorului Jed Foster, un tânărul dornic să practice medicina modernă şi Gary Cole, în rolul lui Sr. James Green, un om de afaceri care încearcă să ţină în echilibru loialitatea sa către Confederaţie şi menținerea liniştii în oraşul aflat sub ocupație militară.

(oar_w460)

 

 

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2