loader
Foto

Galerie foto

Prietenii TVR2 fac echipă cu "Eroii Monumentelor"

Câştigă acum invitaţii la filmul Eroii Monumentelor , pe pagina de Facebook TVR2!

 

Prietenii TVR2 au parte de o nouă provocare: să facă echipă cu Eroii monumentelor: George Clooney, Matt Damon, Bill Muray, Cate Blanchett  şi John Goodman, într-un eveniment organizat de TVR 2 împreună cu Odeon şi Grand Cinema Digiplex! Urmăreşte pagina de Facebook TVR2, în perioada 2-10 februarie, intră în concurs şi poţi câştiga invitaţii duble la evenimentul de lansare a filmului Eroii monumentelor, ce va avea loc pe 11 februarie la Grand Cinema Digiplex din Bucureşti.

În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe Vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice din Europa. Fuehrer-ul a început să noteze într-un catalog atât obiectele de artă în posesia cărora voia să ajungă, cât şi cele pe care le dispreţuia şi voia să le distrugă. Într-o cursă contra cronometru, în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi englezi, autointitulaţi Eroii monumentelor (Monuments Men), şi-au riscat vieţile cutreierând Europa, pentru a preveni distrugerea a mii de ani de cultură. În filmul Eroii monumentelor, prietenii TVR 2 vor urmări povestea fascinantă a 6 membrii ai grupării Monuments Men în misiunea lor imposibilă de a salva cele mai importante obiecte de artă din mâinile naziştilor. Filmul, care va fi distibuit în România de Odeon, porneşte de la o poveste reală, însă se concentrează mai mult pe perioada de 11 luni dintre Ziua Z (6 iunie 1944), când aliaţii occidentali au debarcat în Normandia, aflată sub controlul germanilor, până în ziua victoriei (8 mai 1945).

Eroii monumentelor au existat ca un grup de aproximativ 345 de persoane (femei şi bărbaţi) din 13 naţiuni, reprezentând Programul guvernamental dedicat monumentelor, artelor şi arhivelor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceşti profesionişti, iubitori de artă, au făcut eforturi constante de a proteja monumentele şi alte bogăţii culturale de distrugerile generate de război. În ultimul an al războiului, ei au reuşit să ia urma, să localizeze şi chiar să returneze, în anii care au urmat, peste 5 milioane de opere ajunse în posesia lui Hitler şi a naziştilor. Rolul lor în prezervarea comorilor culturale a fost fără precedent.

Aşadar, vino cu noi să urmărim aventurile prin care trec Eroii monumentelor ! TVR 2, Odeon şi Grand Cinema Digiplex îţi promit o seară de neuitat şi o poveste captivantă, în care rolurile principale sunt interpretate de actori de primă mână. Filmul este distribuit în România de Odeon, iar în cinematografele din ţara noastră va putea fi vizionat din 14 februarie.

Găsiţi regulamentul concursului aici. Pritenii TVR 2 văd primii cele mai noi filme!

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Azi despre mâine (TOMORROW TODAY-Magazin ştiinţific, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Fascinanta lume a ştiinţei, în special misiunile spaţiale care dezvăluie tot mai multe dintre secretele Universului, constituie subiectele programului-magazin Azi despre mâine.

Episodul 99

Redactor: Cristina Crăciun

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2