loader
Foto

Prietenii TVR 2 au văzut primii „Pinguinii din Madagascar 3”

Prietenii TVR 2 s-au distrat la avanpremiera filmului „Pinguinii din Madagascar 3”, alături de vedete ale Televiziunii Române.

 

Duminică, pe 23 noiembrie, prietenii TVR 2 au văzut, în avanpremieră, filmul de animaţie „Pinguinii din Madagascar 3”, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu OdeonFilm şi Grand Cinema&More.

Vizionarea specială a filmului „Pinguinii din Madagascar 3” a fost organizată de TVR şi Grand Cinema&More, în colaborare cu Odeon, distribuitorul filmului în România. Copii de toate vârstele şi câştigătorii concursurilor organizate pe pagina de Facebook TVR2 au făcut fotografii, s-au distrat la evenimentul care le-a fost dedicat înainte de începerea filmului, au primit suveniruri şi au umplut sala la avanpremiera filmului.

Prietenii TVR2 s-au întâlnit la film cu Iuliana Marciuc, Liana Stanciu, Sonia Argint Ionescu, Dragoş Pătraru, Mihai Rădulescu, Emil Hossu-Longin, Camelia Csiki, Tudor Furdui şi Marian Olaianos, cu toţii veniţi însoţiţi de copiii lor.

Fotografiile vor putea fi descărcate de pe pagina de Facebook TVR 2.

 

 

8:00 Repere sacre

Duminica a cincea a Pastelui Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Claudia Robu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1167

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Mândri, albi, cu mărgele rosii...pe ulita Albatrosului!

La 7 Km de orasul Ovidiu, în satul Poiana , într-o întreprindere dezafectată, un profesor univerversitar a investit bani, șstiintă vointă șsi timp, transformând niste incinte...într-o crescătorie de curcani. În patru încăperi de câte 200 mp fiecare a organizat spatii pentru cresterea a aproximativ 10.000 de păsări , pe mai multe serii anual.

Curcanii au nevoie de un spatiu suficient, cu un număr mare de hrănitori si adăpători, de 7n asternut de talaș si paie, de un loc cu nisip pentru curătarea penajului. Ei trebuie feriti de ploaie si umezeală, fiind sensibili la frig. Ziua au nevoie de un spatiu verde. Sunt hrăniti de trei ori pe zi cu un complex echilibrat din orz, grâu, porumb, mei șsi legume( morcov, dovleac, sfeclă, cartofi fierti), făină de oase , iarbă uscată tocată, ulei de peste, ceapă tocată, coajă de ou si sare.

Pentru un kilogram din cresterea lor în greutate au nevoie de 2 kg de furaj/zi, luînd cam 300 g/zi. După o astfel de alimentatie acesti curcani hibrizi pentru carne ating greutatea necesară destul de repede, fiind sacrificati la 25 kg masculii si 11 kg femelele.

Curcile pot depune ouă de la 7 luni, fiecare ou căntărind cca. 80 g fiecare.

Ferma nu are incubator, ei iau pui de o zi din incubatoare acreditate din Ungaria, Italia,Germania si mai nou pot achizitiona si din România.

La atingerea greutătii optime de sacrificare, după un ciclu de crestere de 18-20 de săptămâni , ei sunt abatorizati. Tehnologia de crestere si de sacrificare este după ultimele exigente de sigurantă alimentară. Fiecare hală are îngrijitorii ei , care au o mare atentie ca toate cerintele sanitar-veterinare să fie respectate strict.Ferma are si un teren agricol pe care fiul fermierului cultivă o parte din furajele si legumele necesare hrănirii curcanilor. Ferma este certificată si autorizată pentru export în U.E.

Consumul de carne de curcan întăreste sistemul imunitar șsi actionează ca un antidepresiv, datorită triptofanului, creste nivelul de testosteron șsi reduce colesterolul rău.

După ce ferma a fost pusă la punct, fermierii au deschis șsi o carmangerie cu o zonă de procesare, având o carne de calitate, superioară. Au realizat o gamă variată de produse fără aditivi alimentari, din carne fiartă si afumată, folosind retete consacrate din gastronomia locală si traditională. Vând produse proaspete-carcase, aripi, piept dezosat, pulpe, la preturi de fermă, alături de semipreparate șsi de o varietate mare de cârnati proaspeti si afumati, burgeri, tobă, crenvursti, drob, mici,pastramă, pateu de ficat si tot felul de rulade , ambalate în pachete, în vid sau în cutii pe cele afumate. Desfacerea se realizează prin magazine proprii în Constanta si Năvodari, prin câteva hipermarket-uri dar si prin comenzi online. Si ei, fermierii sunt acum mandri cu ce au realizat!....

Participă: Prof. univ. dr. Cornel Panait-fermier șsi întreprinzător Avicola, sat Poiana Jud. Constanta

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2