loader
Foto

Galerie foto

Premieră şi exclusivitate la Moto Magia

Vineri, 28 iunie, de la ora 23.30

 

Echipa emisiunii Moto Magia a ajuns la celebra cursa Isle of Man Tourist Trophy (IOM TT) fiind singura echipă tv din România acreditată să transmită imagini de la competiţie. Prezenţi pe Insula Man din Marea Irlandei, Cristina şi Cătălin Şoloc au documentat prima participare românească la cea mai prestigioasă şi periculoasă cursă stradală de motociclism viteză din lume, cea a lui Petre Pop.

Isle of Man Tourist Trophy este o cursă legendară care se organizează legal din 1911 şi este provocarea  supremă pentru orice pilot (până acum au murit aici 241 de concurenţi) - un fenomen care, anul acesta, a adunat 60 de mii de turişti spectatori.  Chiar şi piloţi celebri din MotoGP (ca Valentino  Rossi), au venit pe insulă pentru a  asista la aceste curse, dar nu au concurat niciodată pentru ca li se pare mult prea periculos.

După 4 zile fascinante, echipa Moto Magia s-a întors la Bucureşti nu doar cu imagini unice şi interviuri valoroase de la cei mai rapizi piloţi stradali din lume, consideraţi zei ai motociclismului (ex: John McGuinness), ci şi cu obiecte promoţionale TT, foarte apreciate printre fanii fenomenului, pe care le vor oferi ca premii telespectatorilor.

Cu parola pe care o vor afla în emisiunea Moto Magia de vineri seară, ora 23.30, pe TVR 2, vor putea participa la concursul anunţat pe pagina de Facebook a emisiunii , la care se câştigă obiecte originale Tourist Trophy 2013 şi premii în bani. Tot în ediţia de vineri seară a emisiunii Moto Magia, telespectatorii vor vedea  documentarul  realizat pe Insula Man la Tourist Trophy, dar şi cea mai spectaculoasă confruntare din finala Romanian Superbike 2012, cea dintre Ionuţ Mistode şi Cătălin Cazacu.

Credit Foto (TVR, Moto Magia)

În prima poza Cristina Şoloc apare alături de John McGuiness, "regele muntelui", cel mai de succes pilot TT in viaţă, câştigătorul cursei din acest an.

În cea de-a doua poză este echipa românească prezentă la Isle of Man Tourist Trophy, alături de pilotul nostru, Petre Pop, sub tricolorul românesc.

 

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 25 aprilie //

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2